boro brentford 15/5

Speltips, Brighton – Brentford 5/2: Spelbar favorit

Championshipfokus – strålkastarljuset riktas mot Falmer Stadium där det vankas match mellan Brighton och Brentford. Lyckan testas på 1×2-marknaden.

Fenomenet är välkänt; att det i Championship närmast är omöjligt att undvika åtminstone en rejäl formdipp under spelåret. Kvalitén i serien är så pass jämn – alla kan vinna över alla och de små detaljerna är av stor betydelse.

Just detta råkade Brighton ut för under december månad och dessutom hölls det i till mitten av januari. Åtta vinstfria matcher radades upp efter att man varit utan en enda serietorsk dessförinnan. Det har inneburit att laget sjunkit till femteplatsen, men skulle vid händelse av en trea studsa upp två här och få kontakt med konkurrenterna på direktplatserna.

Brentfords formkurva är inte helt olik. Fyra förluster efter varandra i början av 2016, för att sedan värja undan Preston North End med 3-1 på bortaplan och nu senast lösa oavgjort, 1-1, hemma mot Leeds. Kanske var man förtjänta av ett bättre öde där? Den första halvleken var hur som helst välutförd.

Hoppet om att plocka en av playoffbiljetterna är inte helt borta för Brentford, men när det skiljer hela åtta pinnar upp till det området och flera konkurrenter är däremellan blir det svårt. Också befogat att ställa frågan huruvida det finns tillräcklig med slagkraft i truppen för det.

Ettan spelas

Ett av de absolut största problemen för Brentford har varit hur man faller ihop när konkurrenter ovanför de själva står på andra sidan planhalvan. Nio av tio har slutat i förlust – det är ett facit att ta på fullaste allvar. När svårighetsgraden skruvas upp har man sällan någonting att sätta emot.

Nu är det ett formstarkt Brighton som ska tas an – och de har ett urstarkt hemmafacit på 9-2-3. Sällan de briljerar fullständigt, men stabiliteten finns där, vilket ofta räcker i en serie som Championship. Jämna, solida prestationer.

Mest positiva besked under transferfönstret för värden. Bland annat har Steve Sidwell hämtats in på lån från Stoke och det ska bli mycket intressant att se vad han kan bidra med. En hel del rutin och kunskap i hans register. Brentford har förlorat två betydelsefulla pjäser centralt – mittbacken James Tarkowski samt mittfältsstädaren Toumani Diagouraga – medan inte en enda plockats in. Kassan påfylld dock och det visar på att fokus redan nu riktats mot nästkommande spelår.

I min bok ska Brighton vinna det här i minst hälften av fallen – undertecknad hittar således värde i den raka ettan till 2,10 x polletterna, vilket dukas ut av både Bet365 och Betway.

Speltips:

Speltips: Brighton vinner, rak etta
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 5/2
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Brighton 2,10 Regler och villkor gäller.
Oavgjort 3,50
Brentford 3,85
Över 2,5 mål 2,05
Under 2,5 mål 1,83

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 48%
X: 29%
2: 26%
Över 2,5 mål: 46%
Under 2,5 mål: 55%