Speltips, Brighton – Sheffield Wednesday 16/5: Målpartaj i returen?

Spelbloggare Publicerat: 15 May 2016

Sheffield Wednesday har ena foten i playoffinalen mot Premier League efter ett bra resultat i hemmamatchen mot Brighton. Returen kan mycket väl bli en intressant sådan – lurar ett målpartaj runt hörnet?

Dominans, ett mål i första, ett i andra halvlek och en hållen nolla. Sheffield Wednesday vann hemmafajten i det här dubbelmötet med 2-0 och sitter med andra ord i en relativt bekväm sits, även om det kan vända fort.

Å andra sidan ska det nämnas att Brighton spelade de avslutande 30 minuterna med en man mindre på planen i och med att hela fyra spelare skadades, varav två i första halvlek.

Kanske var den där dominansen lite överraskande; Brighton kom ju hela 15 pinnar över Wednesday i Championship och var i kalasform inför matchen. Blir det annorlunda nu, när de måste jaga i uppförsbacke direkt och har hemmapubliken som stöd?

Och sedan var det såklart en stor käftsmäll för Brighton att de inte lösa den där direktbiljetten uppåt i systemet, när man ”bara” fick oavgjort mot Middlesbrough i den sista seriematchen. Tufft att ladda om medan det stod klart ett par veckor före den avslutande fajten att Wednesday skulle spela playoff.

Jagar i uppförsbacke

Extremt tuff situation för Brighton. De måste sätta i växeln från start; hämta in två baljor och när positionerna pushas upp, ökar också Sheffield Wednesdays målmöjligheter.

Som så ofta tenderar ju de avslutande mötena i dubbelmöten som detta bli mer öppna och således även målrika. Nu räknas inte bortamålen i playoffet, men det är alltjämt så att Brighton inleder i uppförsbacke – och det är inte bara ett mål som ska hämtas in.

Så – målrikt?

I serien snittade Brightons matcher ~2,5 mål och Wednesdays ~2,4. Runt den utsatta linan med andra ord.

Goldson, Hemed samt Sidwell, som blev skadade senast, väntas missa även den här matchen. Avbräck i alla delar. Går jämnt ut i den offensiva-defensiva balansen?

Ett skadeskjutet Brighton ska alltså försöka vända 0-2 till vinst under de avslutande 90 minuterna. Kommer finnas fina ytor för Sheffield Wednesday att operera på – och målen känns klart närmare till hands än vad oddssättarna menar.

Över 2,5 mål spelas till 2,30 x insatsen hos Expekt.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 16/5
TV:  tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: