6 mars 2018 Cardiff Barnsley Speltips

Speltips, Bristol Rovers – Cardiff City 11/8: Derby avslutar första cuprundan

Den sista matchen i engelska Ligacupens första runda ska avverkas under torsdagen och det är inte vilken match som helst – ett derby mellan Bristol Rovers och Cardiff City. Vilken sida avancerar vidare?

Klubbarna har varit i två helt olika världar de senaste åren och faktum är att senast de möttes var 2009, även då i cupspel, och innan dess – vid millenniumskiftet, år 2000, i League One. Därför extra spännande med den här matchen, att de ska få mäta musklerna på nytt, men också att rivaliteten återväcks. Eldas upp.

Det är Cardiff City som varit klart mer framgångsrika än deras antagonister; just nu huserar de i Championship medan Bristol Rovers klev upp från fjärdedivisionen, till League One, förra året. Kanske kan de till och med mötas nästa spelår, då i seriespelet?

Gästernas truppbesked är positiva, och man är utan skador. Bristol Rovers har ett par startspelare out, men problemen är knappast stora. En stark startelva kan vädras.

Starkt favoritskap

Nu kommer det säkert bli på tal om en del rotation för Cardiffs del, men det skulle heller inte förvåna om Bristol också skiftade rund på ett par positioner.

Vad vi kan räkna med är i alla fall att Cardiff kommer ta matchen på allvar, viss rotation till trots – det är trots allt inte vilken cupmatch som helst, utan ett derby. Oavsett vilka spelare som kliver ut på planen, kommer de stå upp för klubbmärket.

Bristol klev upp i seriesystemet i fjol, men får rikta fokus på att överleva i tredjedivisionen. Premiären, borta mot Scunthorpe United, förlorades med 1-3 och prestationen ska ha varit underkänd.

Bättre för Cardiff, som löste 0-0 borta mot Birmingham. Mer än acceptabelt.

Cardiff att avancera vidare spelas till 1,80 x insatsen hos Bet365, som också streamar matchen. Ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos dem här!

Speltips:

Speltips: Cardiff City att avancera vidare
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 11/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 32%
X: 0%
2: 42%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 55%