17 januari 2017 Burnley Sunderland

Speltips, Burnley – Arsenal 2/10: Reaktion att vänta?

På Turf Moor har Premier League-nykomlingen Burnley visats vara svåra att handskas med – och när titeljagande Arsenal välkomnas till arenan kan mycket väl en skräll lura runt hörnet.

Kontraktet ska säkras, det enda utsatta målet för Burnley under spelåret. De blev etta i förra årets Championship och har inte förstärkt truppen speciellt under transferperioden, vilket inneburit att de plitats ut som en av de hetaste kandidaterna till att just – trilla ur serien.

På sex matcher har sju pinnar skramlats ihop och ett sådant snitt skulle sannolikt innebära att kontraktet ros i hamn. 2-1-3 står facit i och det är fullt acceptabelt, utifrån de förutsättningar som finns.

Arsenal har, som alltid, siktet inställt på titeln. Efter en sämre start – förlust mot Liverpool och oavgjort mot Leicester – har fyra raka vinster radats upp i seriespelet och även i Champions League presterar Londonklubben väl. Mycket positivt runt Arsenal som nu fått lite medvind och hoppas kunna styras av den framöver.

Som i princip alltid är Arsenals skadelista välfylld. Oliver Giroud ser ut att vara fortsatt out medan Francis Coquelin ska testas närmare avspark. Få orosmoment för Burnley på skadefronten, men Andre Gray är avstängd och missar här.

Kan bli tajt

Gästerna har medvind, formen och är den klart bättre parten – botten mot toppen, men vi tycker faktiskt att de presenteras som lite för stora favoriter…

Burnley kommer få slåss om kontraktet, den saken är jag närmast säker på. Däremot är de långtifrån någon slagpåse hemma på Turf Moor, där de visat upp rejäl styrka. Generellt har man lite boll, men energin från publiken lyckas ändå höja laget ett par snäpp.

Det är bara att titta på resultaten i de matcher som spelats; 0-1 mot Swansea, 1-1 mot Hull och 2-0-vinster över både Liverpool och Watford. Man har visat att det inte bara är att ta picket och packet till Turf Moor, för att sedermera vända hem med tre pinnar.

Spelschemat har varit rätt tufft för Arsenal, som varvat serie-, cupspel och Champions League. Fyra dagars vila till den här fajten förvisso, men viss rotation kan det absolut bjudas på. Därtill är skadeproblemen, som nämnt, stora.

Och med en så pass fin formrad borde väl en reaktion vara att vänta från ”The Gunners” snart?

Det här kan bli en tajt historia och Burnley spelas med +1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter vid hemmavinst, oavgjort eller uddamålsförlust för Burnley – till 1,81 x insatsen hos Unibet, som ni får 1 000 kronor att spela för hos här!

Speltips:

Speltips: Burnley +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 2/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 10%
X: 20%
2: 71%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 45%