Speltips, Burnley – Manchester City 26/11: Skrällvärde på Turf Moor

Spelbloggare Publicerat: 25 November 2016

Redan 13:30 kickstartar Premier League-lördagen – och det på Turf Moor, var hemmastarka Burnley gästas av briljanta Manchester City. Oddssättarna verkar helt säkra på att det titeljagande bortalaget kammar hem en komfortabel trea – det är inte vi.

Turf Moor är platsen. Burnley vill ta ett klarare avstamp från botten och Manchester City sätta press på konkurrenterna ovan i titelstriden. Olika verkligheter, men lika viktiga poäng.

Manchester City har droppat ner till tredjeplatsen i serien, men endast en pinne skiljer upp till serieledande Chelsea och racet är helt öppet. Titelstriden ser ut att bli en nagelbitare med flera konkurrenter som har potential att utmana, men favoritskapet menar oddssättarna fortfarnade vara hos Pep Guardiolas manskap.

Gästerna är nykomlingar i serien och har som enda målbild att överleva och med tanke på vilken anonym transferperiod klubben levererade kan man inte kräva mer. Nu? En fin tolfte plats, men det vänder fort och avståndet ner till bottentrion är bara på fyra pinnar. Ett par veckor av sämre resultat och kniven kan sitta mot strupen.

Sean Dyche, Burnleys tränare, har inga nya skador att behöva ta hänsyn till – bra truppstatus. Manchester City kommer till spel utan kaptenen tillika mittbacksklippan Vincent Kompany.

Värden plusspelas

Gillar Burnleys möjligheter här och det är tveklöst att de underskattas på de diverse marknaderna.

Stenhård käftsmäll senast för Burnley; förlorade med förnedrande 0-4 borta mot West Bromwich, men det var ett fantastiskt effektivt motstånd man ställdes mot. Och framförallt är det ju på hemmaplan pinnarna ska trilla in.

På Turf Moor är Burnley alltid svåra att handskas med, till skillnad från när de är på resande fot. 4-1-2 står resultatraden i och inte en enda match har förlorats med större siffror än uddamålet. Vinster över bland andra Liverpool och Everton.

Manchester City har haft vissa problem på sistone; är inte lika sprudlande som vi blivit vana att se dem. 1-1 senast mot Borussia M’gladbach följde upp en knapp 2-1-vinst borta över Crystal Palace och dessförinnan spelade man 1-1 när Middlesbrough kom på besök till Etihad Stadium.

Hos City kan vi räkna med lite trötta ben och eventuellt även huvuden. Bara tre dagars vila sedan den tuffa bortamatchen mot Gladbach. Svårt att ladda om så snabbt?

Det är upplagt för en tät och hård match.

Burnley +1,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de förlorar med två mål – testas till 1,91 x polletterna hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Burnley +1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 26/11
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: