Speltips, Burnley – Middlesbrough 26/12: Två spelslutsatser

Spelbloggare Publicerat: 25 December 2016

Nykomlingsbatalj väntar under efterlängtade Boxing Day. Burnley, som varit så starka på Turf Moor, får besök av Middlesbrough – och vi är inne på att det kan komma att bli en öppen och underhållande historia, till skillnad från oddssättarna.

På Turf Moor har uträknade Burnley visat att de ändå håller klassen och med bra resultat där, har man alltjämt huvudet ovanför det röda tabellområdet – en trupp utan större namn till trots.

Men till nedflyttningsområdet skiljer så lite som tre pinnar…

På andra sidan planhalvan ska en annan nykomling, i form av Middlesbrough, stå. De var klart mer upphajpade inför spelåret och har titulerats som en av de vassaste nykomlingarna i Premier League under 2010-talet. Verkligheten är dock den att de bara är två platser och en pinne ovanför just Burnley i tabellen och inte alls kan räknas bort från bottenstriden.

Förutom skadade Johann Berg Gudmundsson borta, missar Burnleys Matt Lowton också matchen med en avstängning. Gästerna är också drabbade av ett par skador, däribland på Viktor Fischer.

Fel favorit

Energin som Burnley brukar komma ut med på Turf Moor imponerar enormt – de har brukar vilja sätta tonen direkt, även mot de bättre motståndarna, varav flera pressats hårt.

Och nu, mot en annan nykomling, kan vi räkna med fart och fläkt. Tidiga mål har varit Burnleys melodi, medan man lätt tappar momentum senare i fajterna. Blir ofta matcher med två – eller för den delen fler! – ansikten.

När ”Boro” får chansen att styra ska de också ses med bra chans. Det kommer säkerligen vara dem emot om Burnley vill sno åt sig taktpinnen och det ökar möjligheterna för en svängig och öppen matchbild.

Resultaten i Burnleys senast hemmamatcher får tala för sig själva – 3-2, 1-2, 3-2, 2-1. Fem av Middlesbroughs åtta bortamatcher har också innehållit mål åt båda håll.

Den första tanken – målrikt. Den andra – borde inte Burnley vara favorit?

Det landar i två spelslutsatser; BLGM – ja till 2,20 x insatsen hos Bethard (1 000 kronor bonus) och Burnley +0 mål (asian handicap) till 2,08x hos Bet365 (1 000 kronor bonus).

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Burnley +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,20
2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, måndag 26/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: