22 januari 2017 EttKryssTvå

Speltips, Burnley – Watford 26/9: Oddssättarna lite fel ute?

Formsvagt möter formstarkt i måndagens enda Premier League-fajt, vilken spelas mellan Burnley och Watford på Turf Moor. Vi tycker ändå att oddssättarna är lite hårda när de bedömer värdens prestationer och finner visst skrällvärde.

Svårt visste vi att Burnley skulle få som nykomlingar i Premier League och det har de haft. Så lite som fyra pinnar är inspelade på fem matcher och med det har de tre konkurrenter under dem själva i tabellen. Överraskande nog kom den enda vinsten mot topptippade och urstarka Liverpool, och det var i den andra omgången.

Watford är en klubb som anses stå inför en lovande och intressant framtid. De spelar en frejdig fotboll, har ett par hajpade pjäser i offensiven och fixade kontraktet utan större problem i fjol. Trettondeplatsen parkerades på och förhoppningen är att studsa ännu högre nu, även om kontraktsstriden är främsta prioritet. Trots ett mardrömsschema inledningsvis står resultatraden i fina 2-1-2.

Gästerna har en del spelare out, ett par frågetecken inkluderade. För Burnleys räkning saknas avstängde Andre Gray.

Ska de verkligen vara “dogs”?

Kanske får äta upp det här, sätta foliehatten på huvudet när domaren blåser i pipan för slutsignalen här – men jag är starkt frågande till om Watford ska vara favoriter i den här striden.

Över ett spelår bör Watford absolut hittas ovanför Burnley, men det är knappast så att det kommer skilja över sisådär 15 pinnar. Burnley känns väl inte superheta men är kapabla till en del och borde kunna bli ett problem för flera motståndare – speciellt hemma på Turf Moor. Huruvida kontraktet kan fixas är dock oklart.

Tuff 0-3-torsk borta mot Leicester senast, men dessförinnan spelade man oavgjort, 1-1, borta mot Hull – med mersmak. Annars har det blivit en förlust och en vinst på hemmaplan – mot Swansea (0-1) respektive Liverpool (2-0). Visat att det finns klass.

Watford har kunnat prestera väl trots ett oerhört tufft spelschema i seriestarten. Manchester United plockades ner med 3-1 förra veckan. Det kan dock vara svårt att ställa om, nu när man kliver in i matchen som favoriter. Annorlunda uppgift.

Burnley +0 mål (asina handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – klipper vi till 2,17 x insatsen hos Unibet (1 000 kronor bonus!). Svårt att sätta en klar värdelinje, men jag hade köpt den ner till dubbelt i alla fall.

Speltips:

Speltips: Burnley +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,17 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 26/9
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 32%
X: 30%
2: 38%
Över 2,5 mål: 45%
Under 2,5 mål: 57%