Speltips, Burton Albion – Sheffield Wednesday 16/8: Det ska skilja flera klasser

Spelbloggare Publicerat: 15 August 2016

Småklubben tillika uppstickaren Burton Albion har, precis som väntat, fått en tuff start på årets Championship. Härnäst ställs de mot ett underskattat Sheffield Wednesday på Pirelli Stadium, varifrån vi satsar i en 2,25-oddsare.

Burton Albion är debutanter i Championship och det är överraskande att de nått hit, ända till andradivisionen. Det är annars en klubb som varit och härjat i amatördivisionerna för det mesta. Musklerna de har utanför truppen är inte heller så stora och exempelvis tar deras hemmaarena inte ens emot 7 000 besökare.

Dock ska det nämnas att de stod för ett fantastiskt spelår i fjol, när andraplatsen i League One plockades. Visar ändå på att det finns viss kvalitet i truppen.

Sheffield Wednesday håller vi som en stark utmanare till Premier League-biljetterna. Förra året föll de på mållinjen och nu känns det som att Wednesday är redo att ta ännu ett kliv framåt; styrkan och mognaden bör finnas där. Kan en färsk trea plockas här?

Någonting som kommer lämna värdeluckor framöver, det är att oddssättarna – till skillnad från oss – inte är lika övertygade på att Wednesday ska vara en så pass klar utmanare om platserna till finrummet…

Gästerna närmast segern

Championship är en tät serie, absolut, och bortafavoriter brukar sällan vara speciellt säkra sådana – men här kan vi inte annat än att investera i ett spel till Sheffield Wednesdays favör. Värdesiffrorna är helt enkelt för stora.

Medan Burton inlett serien med två förluster, inte heller mot speciellt starkt motstånd i Nottingham Forest samt Bristol City, har Sheffield Wednesday inlett på ett desto mer övertygande vis…

Gästerna plockade nämligen en riktigt fin skalp i premiären när Aston Villa värjdes undan och nu senast fick man oavgjort, 0-0, i en svår bortafajt mot Norwich. Två extremt svåra matcher, mot motståndare som kommer från Premier League.

Undertecknad nämnde i reken inför Sheffields premiärfajt att de är underskattade och ska ha en alldeles utmärkt chans att kliva upp i seriesystemet – och då måste matcher som denna vinnas, när ett klart sämre motstånd, dessutom helt ur form, står på den andra sidan planhalvan.

Finns flera tänkbara spelobjekt att vraka mellan, men vi håller det enkelt och investerar polletterna i den raka tvåan till 2,25 gånger pengarna – ett odds som dukas ut av vår favoritbookie, William Hill. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Sheffield Wednesday vinner, rak tvåa
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 16/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: