27 augusti 2018 Levante Celta Vigo speltips La Liga

Speltips, Cádiz – Levante 7/9: Stark känsla i cupen

Spanska Copa del Rey tar över scenen i frånvaron av matcher i de europeiska seriespelen. Det finns flera fina spelobjekt att vraka mellan, i flera olika matcher, och vi finner extra starkt tycke för ett speciellt – från fajten mellan Cádiz och Levante.

Det är två nykomlingar från Segunda División, andradivisionen, som ryker ihop – men också två klubbar vars verklighet ser helt olika ut. Cádiz studsade upp från Segunda B via playoff i fjol och får främst rikta fokus på att överleva i serien, för att växa in i det hela och etablera sig. Konkurrensen är trots allt stenhård, det är långtifrån någon bröddivision.

Man har också haft vissa bekymmer inledningsvis. Tre matcher in i serien står Cádiz fortfarande utan seger; två kryss och en torsk.

Gästande Levante kommer senast från det spanska finrummet, Primera División, var de kom toksist förra året. Jakten tillbaka har påbörjats illa kvickt och facit hittills är två vinster och ett kryss, vilket placerar dem som delad etta med Real Zaragoza.

Cádiz ska ses med toppchans

Såhär i början av cuperna, Copa del Rey inte något undantag, brukar de större pjäserna inte sällan falla…

Att Levante är den bättre parten är tveklöst, men alltför mycket ska inte skilja lagen åt – de spelar trots allt i samma division. Möjligen lever Levante till viss del på deras meriter från föregående år?

Men en av de faktorer man inte får bortse från i cupspelen är – motivationen. Levante har inlett jakten på Primera División-biljetten och har förstås allt fokus på seriespelet. Cádiz ska inte viftas bort helt från bottenstriden, men har åtminstone i det här skedet av spelåret större utrymme att satsa på cupen.

Vi kan också se att Levante, under 2010-talet, haltat rejält i Copa del Rey. Sällan har man satsat speciellt hårt; den senaste bortavinsten kom exempelvis 2010, mot ett blåbärsmotstånd, och sedan dess har 12 fajter avverkats på resande fot. Under den perioden har man dessutom mött flera konkurrenter från lägre divisioner.

Cuplyckan har varit desto större för Cádiz… Exempelvis skickades Real Madrid ut i fjol, efter att hemmamötet vunnits med förkrossande 3-0.

Rotation åt båda håll är att räkna med – men visst borde det bli mer av den varan för Levante?

Oddssättarna menar att det här ska vara fifty-fifty – vi menar att Cádiz, i egenskap av hemmalag, ska vara klara favoriter…

Cádiz +0 mål (asian handicap) – pengarna tillbaka vid oavgjort – spelas till 1,98 x smeten hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Cádiz +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, onsdag 7/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 37%
X: 30%
2: 36%
Över 2,5 mål: 38%
Under 2,5 mål: 68%