Speltips, Celta Vigo – Ajax 20/10: Målspelet testas – till 1,83

Spelbloggare Publicerat: 19 October 2016

Vi skiftar blad – från Champions League till Europa League. Spanskt möter holländskt när Celta Vigo och Ajax ryker ihop. Gästerna är i superform och vi tror att de kommer bidra till en öppen matchbild. Målpartaj?

De verkade få upp farten efter en usel start på spelåret, Celta Vigo, men åkte på den värsta käftsmällen senast; 0-5 i baken mot Villarreal. Med sådana prestationer blir det inget Europaspel – men väl här ser det ändå bra ut för Celta. Ett kryss och en vinst är hopknåpat i matcherna mot Standard Liege och Panathinaikos och nu väntar gruppfinal.

Snäppet bättre har Ajax varit, som vunnit de två inledande matcherna med uddamålen. God kvalité och moral har visats upp och det är uppenbart att Europaspelet är av betydelse för holländarna, som parkerar på andraplatsen i den inhemska serien. Fantastisk form just nu, med nio raka vinster uppradade.

Favorit i fara

Här har vi en favorit i fara, men den tanke som är som starkast är om vilken typ av matchbild som kommer utvecklas – en öppen sådan.

Gästerna står för det naiva. Truppen är ung, orutinerad – men talangfull och offensivt sylvass. Fantastisk form nu och målen skickas in på löpande band. Positiva vindar blåser helt enkelt över Ajax, som kommer hit med självförtroendet i topp.

Och då kan vi iskallt räkna med att Ajax bidrar till att höja tempot i matchen, bortaplan till trots. Det handlar om att trycka på de delar i spelet man hanterar.

Celta Vigo är mer normalt balanserade i den offensiva-defensiva aspekten, men sannolikt kommer det inte vara dem emot om matchen öppnas upp – de har trots allt hemmaplan och borde vilja trycka på framåt. Viss rotation kan vi räkna med och det innebär att skillnaden mellan parterna minskar. Sällan positivt att rotera i backlinjen också.

Mål, det är jag övertygad om att vi kommer få se – även åt båda håll? Ja, utan tvekan.

BLGM – ja finns till 1,83 x insatsen hos Bethard och det måste spelas. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och få 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 20/10
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: