5 april 2017 Barcelona Sevilla

Speltips, Celta Vigo – Barcelona 2/10: Tar katalanerna revansch från i fjol?

Ett formstarkt Celta Vigo kommer in till söndagens hemmamatch mot Barcelona med bra känsla – men räcker det till en skräll? Det ställer vi oss starkt tveksamma till…

Saker verkar falla på sin plats för Celta Vigo, men den usla seriestarten är fortfarande starkt påverkande för laget. Två raka vinster i Primera División – och en i Europa League däremellan – till trots, så lite som sju poäng har kammats ihop på sex matcher och med det innehas en plats på den undre tabellhalvan.

Det är dock tidigt in på spelåret och Celta Vigo kommer förstås studsa uppåt i tabellen sinom tid…

Barcelona snurrar på i vanlig ordning, men är just nu “bara” häck i häl på serieledande Real Madrid, med en pinne som skiljer dem åt. Spelårets enda, stora plump kom närmare mitten av september, när man mot alla odds torskade med 1-2 mot nykomlingen Deportivo Alavés – på Camp Nou! Det var i en match där det raka spelet på katalanerna betalade runt 1,05x, vilket visar på vilket enormt fiasko det var.

Båda parter saknar deras kanske främsta hot framåt – i bortalagets fall är det tveklöst – i Celta Vigos Fabián Orellana samt Barcelonas Leo Messi.

Klar bortavinst!

Det här skulle väl kunna ses som ett bra tillfälle för Celta Vigo att ställas mot Barcelona – när raka vinster och fem matcher utan förlust är uppradade – men vi tror att man gör ett misstag av att dra för stora växlar av siffrorna i deras formrad.

De har trots allt haft ett relativt enkelt spelschema, Celta. Dessutom kort vila till den här fajten i och med att de spelade mot Panathinaikos – 2-0-vinst – i Europa League senast i torsdags. Viss rotation, men alltjämt en mindre dags vila än Barcelona.

Trots att det kanske fanns mer att önska av prestationen mot Borussia M’gladbach senast, löste Barcelona tre färska pinnar borta i Tyskland senast. Imponerande – och dessförinnan krossades Sporting Gijón med 5-0, även då på bortaplan. Katalanerna har, avbräcket på Messi till trots, kunnat prestera.

Förra årets identiska möte vann Celta Vigo med förkrossande 4-1 från ingenstans. Tar katalanerna revansch nu? Det tror vi…

Klasskillnaden ska vara så stor att Barcelona -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – är motiverat att spela till de 2,23 gånger pengarna som Unibet dukar ut. Saknar du ett konto hos dem? Grattis! Klicka här – sätt in 500 kr, och få 1 500 att spela för!

Speltips:

Speltips: Barcelona -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,23 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 2/10
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 12%
X: 20%
2: 69%
Över 2,5 mål: 64%
Under 2,5 mål: 40%