Speltips, Celta Vigo – Sevilla 11/12: Vad sysslar oddssättarna med?

Spelbloggare Publicerat: 10 December 2016

Oddssättarna kan inte skilja Celta Vigo och Sevilla åt i söndagens eftermiddagsmatch på Balaídos. Spelvärdet är stort och här kan det vara på sin plats att investera i tid.

Sevilla är satta under hård press om tredjeplatsen, som leder ut i Champions League, med flera konkurrenter jagandes häck i häl – men även Barcelona ovanför kan sättas press på. Oerhört betydelsefulla pinnar på spel, så tätt och hård konkurrensen är i toppen. CL-biljetterna är extremt åtråvärda i Primera División, i synnerhet då Barcelonas och Madridklubbarnas, Real och Atlético, varit så dominanta de senaste åren.

Också en betydelsefull match för Celta Vigo som har siktet inställt uppåt i tabellen, vilken de är precis i mitten av just nu. Dock skiljer bara två pinnar upp till Europaområdet, så det handlar om att inte hamna på efterkälken nu.

Positiva besked på skadefronten för Sevilla – Samir Nasri väntas starta, precis som i veckans CL-fajt mot Lyon, 0-0 – ett resultat som innebär att de är vidare till slutspelet.

Även Celta Vigo fick fira i veckan, när de avancerade till Europa League-slutspelet efter att Panathinaikos värjts undan med 2-0 på bortaplan. Saknar skadade Planas och avstängde Hugo Mallo här.

Värde runt 20 punkter neråt

Oddssättarna kan inte skilja lagen åt – men det kan vi.

Givetvis ska Celta Vigo vara favoriter här, rätt stora sådana. Truppen är fylld av kvalitet, formen är fin och hemmaspelet solitt.

Nu må Sevilla vara snäppet bättre i det stora hela, men på resande fot får de sällan till det. Inte i närheten av lika hopplöst som under fjolåret, då inte en enda bortafajt lyckades vinnas i Primera División. Har dock fortfarande problem, framförallt när svårighetsgraden skruvas upp.

Innan veckans kryss i Champions League, förlorade Sevilla med 1-2 mot nästjumbon Granada – på, just det, bortaplan.

Det sprudlade om energi runt Celta Vigo i torsdagens Europa League-match och nu har de radat upp fem matcher utan förlust. I Primera División har till och med fem raka vunnits på Balaídos. Bland andra Barcelona har städats undan.

1,98 x polletterna får vi för att Celta Vigo vinner med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort – +0 mål (asian handicap) – och det hade jag köpt åtminstone ner till siffror runt 1,80x.

Spelet hittas hos Bethard, där ni får 1 000 kronor i välkomstbonus!

Speltips:

Speltips: Celta Vigo +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:15, söndag 11/12
TV:  tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: