23 november 2016 Celtic Batcelona

Speltips, Celtic – Barcelona 23/11: Ska skilja flera klasser

Klassiska Celtic föll med förnedrande 0-7 mot Barcelona på Camp Nou, men har visats klart starkare på hemmaplan. Det omvända mötet i Glasgow väntar – och därifrån investerar vi i en 1,84-oddsare.

Camp Nou, 7-0. Barcelona rullade upp Celtic som om det var pojkar de spelade mot och skottarna kritiserades förstås från alla håll och kanter efter matchen. Sådana utskåpningar får man inte beskåda varje dag – tack och lov.

Men efter det har Celtic faktiskt steppat upp enormt. Löst 3-3 hemma mot Manchester City och 1-1 borta mot Borussia M’gladbach. Förvisso förlust mot de sistnämnda däremellan också, men i de två kryssmatcherna har framfötterna i alla fall visats. Kan så mycket mer krävas av en skotsk klubb?

Gästande Barcelona innehar förstaplatsen i gruppen, detta trots förlusten borta mot Manchester City senast. Formen är det lite sisådär med hos katalanerna, men det är omöjligt att undvika de sämre perioderna. Positionen i Primera División är ändå relativt bra; placerade tvåa med fyra pinnar upp till toppen och här i Champions League är slutspelsplatsen mer eller mindre redan klar.

Ny överkörning?

Som nämnt, usel form för Barcelona – men det borde ändå finnas kvalitet att plocka en stabil trea här.

Sedan kan vi ta katalanernas formbesked med en nypa salt. Det har precis varit ett uppehåll och den enda spelade matchen efter det var mot ett kapabelt Málaga, 0-0, och det roterades på flera positioner. Av anfallstrion Messi-Suaréz-Neymar var det bara den sistnämnda som startade, exempelvis.

Leo Messis vara eller icke vara i matchen har varit en het potatis. Han har haft influensasymptom, men är i alla fall med i truppen och väntas kunna medverka.

Med andra ord har det laddats upp stort från Barcelonas sida. Slutspelsbiljetten kan säkras och att de skulle missa att ta den chansen ska ses som osannolikt. Vi fick se hur stor klasskillnaden var i det omvända mötet och den här typen av motstånd ska bara städas undan.

Hur starka är då Celtic? Troligen hade de vunnit Allsvenskan, men knappast ohotade. Det är på den nivån…

Barcelona -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – testas till 1,86 x insatsen hos Redbet, som ni får en unik välkomstbonus hos här – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Barcelona -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 23/11
TV:  [cmoremotor] (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 8%
X: 16%
2: 7%
Över 2,5 mål: 66%
Under 2,5 mål: 35%