13 december 2017 Swansea City Manchester City Speltips

Speltips, Celtic – Manchester City 28/9: Gästerna stora favoriter

Klassiska Celtic inledde CL-äventyret på värsta möjliga sätt. Finns det ändå kraft att ta revansch och sätta ett urstarkt Manchester City ur balans? Nja, det tror i alla fall inte vi.

Två serieettor är det som möts – men skillnaden mellan dem är enorm.

Celtic dominerar den skotska fotbollen fullt ut; de är ohotade ettor säsong efter säsong, men är ändå inte i närheten av samma klass som de har varit. Förr kunde man utmana även i Europa – nu är det succé om ens gruppspelet kan nås i Champions League.

För att sätta det i relation till vilken bit man har till toppen; CL-premiären borta mot Barcelona förlorades med de förnedrande siffrorna 0-7 – och det hade kunnat bli större. Vilken kvalitet besitter man då? Ja, som ett allsvenskt topplag, möjligen?

Manchester City känns hetare än någonsin, och borde för första gången sedan oljepengarsatsningen kunna utmana de största pjäserna ute i Europa och är dessutom nedplitade som favoriter till att vinna Premier League efter att ha kammat fullt i de sex inledande matcherna, varav ena var borta mot andrahandsfavoriten tillika lokalrivalen Manchester United.

Inte mycket matnyttigt att nämna på truppfronterna, förutom att Celtic får tillbaka spetsen Leigh Griffiths i speldugligt skick efter en kortare skadeperiod. Huruvida han är redo för 90 minuter är dock oklart.

City håller för favoritskapet

Att ställas mot Celtic på Celtic Park i Glasgow är förstås en mäktig upplevelse, men värden har inte i närheten av samma status som de en gång haft och har egentligen ingenting att sätta emot mot de tyngsta pjäserna i Europa – ett fack som Manchester City är indelat i.

Den förnedrande 0-7-torsken – siffrorna hade till och med kunnat bli större – mot Barcelona ökar förstås inte tron på detta Celtic och deras kunskap. Spelarna var uppenbart besvikna efter matchen, men verkade också få någon starkare insikt om hur stor klasskillnaden faktiskt är.

Alldeles oavsett, det är klart att det blir svårt för Celtic att ladda om batterierna till en match som denna.

Manchester City, ja. De har toppat formen och mer eller mindre ingenting talar för att de ska falla ihop inom en snar framtid. Borussia M’gladbach hemma var en mumsbit på bortaplan i CL-premiären, när vinstsiffrorna skrevs 4-0 – då borde Celtic borta bli detsamma.

Manchester City -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – testas till 2,05 x insatsen hos Bet365. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och motta 1 000 kronor i välkomstbonus hos dem här!

Speltips:

Speltips: Manchester City -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 28/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 10%
X: 17%
2: 74%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 37%