EttKryssTvå 13 augusti 2016

Speltips, Charlton – Burnley 7/5: Insatsen ska dubblas

Tredjejumbon Charlton Athletic ryker ihop med serieledande Burnley på The Valley i den avslutande omgången av Championship under lördagen. Borde klass och motivation talar för gästerna – kan de plocka en bekväm trea och säkra sin plats i toppen av tabellen?

Bottentrion är bestämt sedan ett par matcher tillbaka – Charlton, som tredjejumbo, kommer trilla ur Championship med det skrala facit på 45 pinnar på 40 matcher när en fajt, denna, återstår. En stor besvikelse eftersom de, under fjolåret, landade på en fin plats precis mitten av tabellen. Nu blir det att ladda om, förbereda inför kommande spelår och och en eventuell återkomst till andradivisionen, som siktet är inställt på.

Bättre för Burnley, som under förra året trillade ur förstadivisionen och nu är klara för en återkomst dit. De två bäst placerade klubbarna avancerar direkt uppåt i systemet och eftersom Middlesbrough och Brighton, båda är två pinnar bakom, möter varandra parallellt med denna fajt kan man inte bli nerpetade till playoffområdet. Givetvis stor morot här ändå, när förstaplatsen säkras vid händelse av en trea.

Helt okej truppstatus för båda parter.

Klass och motivation bäddar för bortavinsten

Att vara helt utan makt att förändra den situation man sitter i – det är tufft. Charltons hopp är helt ute och det har i viss mån märkts av på sistone, fastän en trea plockades mot Leeds, som även de inte har någonting att spela för, senast.

Gästerna har ett makalöst facit på 22 seriematcher efter varandra utan torsk; de flesta av dessa vinster. I en så pass tät serie som Championship är det ett makalöst starkt facit. Återkomsten till Premier League är de helt förtjänta av. Nu spelar man för att säkra förstaplatsen och det är en morot som borde räcka för att tre pinnar ska plockas.

Klasskillnaden är odiskutabel. Att det skiljer – hör och häpna – 50 pinnar mellan lagen i tabellen talar sitt tydliga språk.

Burnley -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till dubbelt betalt hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Burnley -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:45, lördag 7/5
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 15%
X: 22%
2: 63%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 45%