Speltips, Chelsea – Everton 5/11: Överdriven tro på mål i toppmötet

Spelbloggare Publicerat: 3 November 2016

Chelsea är tillbaka på Stamford Brigde – och det med fantastisk form. Lördagens motstånd står ett kapabelt Everton för och det i en match som vi faktiskt tror kan bli rätt tillknäppt, tvärtemot oddssättarna som i deras tur tror på ett målfyrverkeri.

Varenda pinne är av största betydelse uppe i toppen av Premier League så tät som den, även om vi fortfarande är i ett väldigt tidigt skede av säsongen. De blåa från London, Chelsea, har med besked hittat stilen efter brakförlusten mot lokalrivalen Arsenal i slutet av september; fem serievinster uppradade, dock med en cupförlust under samma period. Allt som allt – ett superbt facit!

Everton jagar lite häck i häl, trots att avståndet till toppen har ökat lite. Har från deras sjätteplats fyra poäng upp till fyran, just Chelsea och fem upp till topptrion. Ska man på allvar haka på i toppstriden – inte ens de själva kan väl tro att det är möjligt i det långa loppet? – vore en förlust förödande. Men målet är väl framförallt en Europaplats?

Cesc Fabregas är tillbaka från sin skadefrånvaro för Chelsea, som nu har få orosmoment på truppfronten. Everton kommer till spel utan Martin Stekelenburg, Leighton Baines och Idrissa Gueye.

Värdet på underspelen

Tillknäppt och målsnålt – det är min tanke inför den här matchen. I alla fall ska chansen till det blir så ses som större än oddsen vill avslöja. Åtminstone en decimal i värde vi bjuds på av spelbolagen här.

Nu har ju Chelsea verkligen hittat formen och de levererar stort – såväl bakåt som framåt. Faktum är att nollan hållits i de fyra senaste seriematcherna, med en 1-2-förlust över West Ham i cupen däremellan. Sett stabilt ut, nästan rakt av. Fantastisk leverans framåt, men ska nämnas att effektiviteten varit enorm; så enkelt kommer man inte ha det framöver.

Av Chelseas sex senaste matcher har bara en bjudit på fler än tre mål och två har klivit under 2,5-målslinan.

Som nämnt; kompetent motstånd på den andra sidan planhalvan, i form av Everton. Lite halvdan form, men de har lyckats hålla det tajt i de flesta matcher. Defensivt bra, medan Romelu Lukaku inte får mycket till hjälp gällande målleveransen. Fem av de sex senaste har innehållit färre än tre mål och övrig exakt tre, och då har man spelat bland annat 1-1 borta mot kraftpaketet Manchester City.

Ja, känslan är att Everton kommer vilja tajta till det här och har materialet för att lyckas med det.

Under 3,0 mål (asian handicap) – pengarna tillbaka vid exakt tre – spelas till 1,76 x insatsen hos Redbet. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och erhåll en unik välkomstbonus på 2 000 kronor via denna länk!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 5/11
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: