Speltips, Chelsea – Leicester 15/10: Upp till bevis!

Spelbloggare Publicerat: 14 October 2016

Omgång åtta av Premier League öppnas på Stamford Bridge, var mästarna Leicester besöker Chelsea. Gästerna har inte kommit upp i önskvärd nivå, men här ska de väl ses med alla möjligheter att plocka åtminstone en pinne?

Antonio Contes Chelsea är, förstås, en av de större titelaspiranterna, men ändå lite som en outsider till kanske framförallt Manchesterklubbarna och även Arsenal. Skrapat ihop 13 acceptabla pinnar på sju matcher, men svikit när nivån skruvats upp och insatsen höjts. Krävs bättre prestationer i matcher mot tänkta toppkonkurrenter och här, när mästarna kommer på besök, skulle en trea sitta som en smäck. Ett par förluster skulle kunna innebära att toppen kör ifrån dem, så lite pressade är de blåklädda från London ändå.

Att Leicester skulle få det svårt efter förra årets sensation, när man som bottentippade istället vann Premier League, var väl inte superöverraskande. På hemmaplan har nivån kunnat hållas uppe, men inte på resande fot där det blivit tre förluster av tre möjliga – mot Hull, Liverpool och Manchester City. Hoppet om att kunna utmana om Europabiljetterna är, trots allt, absolut inte sinat – men då handlar det om att inte hamna mer på efterkälken.

Bra truppbesked från båda parter. Varit en del spelare som stått som osäkra, men de flesta frågetecknen har slätats ut. John Terry följer med för Chelsea, men huruvida det blir en startplats eller ej är osäkert. Annars finns inte så mycket att nämna.

Leicester plockar en pinne?

Det kanske är naivt att lämna förtroendet i Leicesters händer med tanke på vilket motstånd som ska stå på andra sidan planhalvan samt hur svårt man haft det på bortaplan – men undertecknad kan inte motstå de siffror som erbjuds på spelen till deras favör.

Leicester är, i min bok, en klubb för den övre tabellhalvan och i enskilda matcher ska vilket motstånd som helst kunna värjas undan. Finns en stor potential och det skulle inte förvåna om de steppade upp rejält nu efter ett välbehövligt uppehåll.

Tittar vi till Chelsea har de haft bekymmer när nivån skruvats upp. De fyra vinsterna har kommit mot lag som just nu hittas på den undre tabellhalvan – de flesta borde också stanna där. Varit svårt att hitta rätt balans och mot ett omställningsstarkt Leicester kommer man ställas svåra frågor.

Köper helt enkelt inte hur oddssättarna resonerar…

Givetvis ska Chelsea vara klara favoriter på hemmaplan, men åt vilket håll som värdet finns är tveklöst. Leicester +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsförlust – spelas till finfina 1,93 x polletterna hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Leicester +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:45, lördag 15/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: