12 februari 2017 EttKryssTvå

Speltips, Chelsea – Leicester 15/5: Serievinnarna avslutar med stil

Den stora superskrällen, PL-vinnaren Leicester, avslutar spelåret på Stamford Bridge var Chelsea väntar – en i praktiken betydelselös fajt. Som så ofta förut är känslan att Leicester underskattas. Skräll att vänta?

Årets skrällar – ena i negativ och andra i positiv bemärkelse – ryker ihop. Fjolårsmästarna Chelsea har inte kommit upp i närheten av normal nivå och är placerade på en anonym niondeplats. Nu kommer ett välbehövligt uppehåll där det kan utrönas; vad som gått fel och vad som behöver göras. För visst är målet att kliva upp i topp redan nästa spelår?

Tippade i den absoluta botten, på flera håll och kanter sist, har Leicester stått för den största skrällen i fotbolls-Europa under modern tid. Nu när en match återstår skiljer så mycket som tio pinnar ner till tvåan Tottenham, så det har inte varit något snack om saken. Det som utmärkt ”the Foxes” är stabiliteten; när resterande toppkonkurrenter hamnat i formdippar, har resultaten fortsatt pricka in.

Fortsatt underskattade

Från startskott till mållinje har Leicester underskattats av oddssättare och marknad – precis som i den här matchen. Spelbolagen plitar ut Chelsea som klara favoriter, och det köper vi inte överhuvutaget.

Givetvis har det blivit en del festande för Leicesterspelarna i veckorna, men de har ändå kunnat hålla nivån uppe. Så lite som tre matcher av de 37 spelade i serien har torskats och nu har de radat upp 11 raka utan nederlag. Senast plockades Everton ner med stabila 3-1 inför hemmapubliken.

Chelsea å andra sidan; de sviker vecka efter vecka. Relativt tufft spelschema, men inte en enda av de tre senaste matcherna har vunnits och endast två av de 11 senaste dito. Förra veckan var man sekunder från att kamma fullt på Anfield, men en kvitteringsbalja från Liverpool i den andra stopptidsminuten såg till att det istället blev en. Tär på moralen att inte lyckas vinna fotbollsmatcher.

Lär passa Leicester utmärkt när Chelsea väntas föra matchbilden…

Stora avbräck för Chelsea i mittbacksklippan John Terry och anfallsspetsen Diego Costa. Två av de mest betydelsefulla spelarna. Gästerna har endast Robert Huth out.

Leicester +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – spelas till 1,90 x insatsen hos Titanbet.

Speltips:

Speltips: Leicester +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, söndag 15/5
TV:   (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 26%
2: 31%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 42%