25 januari 2017 Liverpool Southampton

Speltips, Chelsea – Liverpool 16/9: Rivalerna bjuder på förfesten

Fredagens förfest bjuder toppkonkurrenterna tillika rivalerna Chelsea och Liverpool på. Lagen har visat prov på vilka urstarka offensiver de besitter i seriestarten – men vi undrar inte en reaktion kan vänta nu…

Manchesterklubbarna är nedplitade som favoriter till att vinna hela Premier League, men självklart är såväl Chelsea som Liverpool potentiella uppstickare och titelaspiranter.

Och visst bådar seriestarterna väl inför framtiden. Chelsea har kammat hem tre vinster och två kryss, men det var med bitter eftersmak de spelade oavgjort, 2-2, borta mot Swansea senast. Vinsten var som skriven i sten efter en tidig ledningsbalja, innan det började slarvas och momentum tappades totalt.

Liverpool har ”bara” spelat in sju pinnar, 2-2-1 i resultatraden, men utifrån spelet har man varit förtjänta av klart mer. Det ska nämnas att tre av de fyra matcherna spelats mot tänkbara toppkonkurrenter i form av Arsenal, Leicester och Tottenham. Förvånande nog kom den enda torsken borta mot Burnley.

Undern är av intresse

Den frejdighet och vilja till att anfalla som Liverpool bjudit på, även i toppmatcherna och som underdogs, är det bara att höja på hatten för.

Men att Klopp och hans mannar skulle kliva in alltför tufft här? Nja. Mellan två tränare som Antonio Conte och nämnda Jürgen Klopp är det ofrånkomligt att det blir en taktisk match utav det hela; och Chelseas största orosmoment är Liverpools offensiv och vice versa.

Att Chelsea har fyra av fyra seriematcher som bjudit på minst tre mål är faktiskt rätt förvånande och känslan är att det snittet kommer minska rejält framöver. Tror inte heller att man slarvar lika mycket i en match som denna, likt mot Swansea senast.

Liverpool har faktiskt 2/4 matcher under 2,5-målslinan.

Täta matcher brukar det också bjudas på när Chelsea och Liverpool brakar samman. Blivit en hel del kryss och fem av de sex senaste har innehållit max två baljor.

Känslan är att oddssättarna och marknaden överdriver målmöjligheterna, mycket på grund av lagens senaste prestationer, och att värdet således hittas på underspelen.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halv förlust vid exakt tre mål – spelas till 1,98 x insatsen hos Bet365. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus hos dem via denna länk!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, fredag 16/9
TV:  Viasat Sport Premium & Viasat Ultra HD (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 27%
2: 30%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%