Chelsea Tottenham 2 maj 2016

Speltips, Chelsea – Tottenham 2/5: Sista chansen – öppet att vänta?

Tungviktsfajt tillika derby står på måndagsschemat i Premier League när Chelsea välkomnar titeljagande Tottenham till Stamford Bridge. Båda parter skulle vara missnöjda med krysset och därför skickas polletterna in på ett målspel.

Hämta en ny bonus: Här hittar ni vår bonusguide med spelbolagens bästa bonusar.

Ett derby är alltid ett derby, men visst är det klart mer intressant när båda parter, i praktiken, har någonting att spela för.

Chelsea, fjolårsmästarna, har varit en enorm besvikelse och hittas precis i mitten av tabellen, på tiondeplats, och hoppet om en plockad Europabiljett är släckt sedan en bra tid tillbaka. 12-11-11 är inte en resultatrad att vara stolta över, såsom hur stjärnspäckad truppen är – en till stora delar lik från förra året.

För Tottenham är det här den absolut sista möjligheten att haka på serieledande Leicester, som i och med krysset borta mot Manchester United får vänta med att sätta spiken i kistan. Skulle inte vinsten plockas här, då är det kört i och med det rådande avståndet på åtta pinnar när Tottenham har en match mindre spelad och det efter denna endast finns sex pinnar kvar att spela om.

Siktet inställt på tre pinnar

Det oavgjorda resultatet känns inte speciellt hett för någondera av parterna – Chelsea kan spela avslappnat i och med tabellsituationen de är i, och vill även hamna på rätt fot med supportrarna med en derbyvinst.

Tottenham måste ha siktet på tre pinnar för att ha chansen på titeln och även fast hoten fortfarande finns underifrån, räknar undertecknad med att de pushar upp positionerna vid ett eventuellt oavgjort resultat, säg 1-1, en bit in i andra halvlek. Ökar förstås möjligheterna för mål – åt båda håll.

Det är ändå en rätt stark faktor som talar för – just mål. Chelsea har haft det svårt defensivt mot de bättre konkurrenterna och förra veckan stod de för en superb prestation, i alla fall framåt, borta mot Bournemouth när man vann med 4-1.

10 av Chelseas senaste 13 matcher har klivit över 2,5 mål. Åtta av Tottenhams 12 senaste likaså.

Här saknar värden dessutom förstekeepern Thibaut Courtois och att ersättande Asmir Begovic håller ett par nivåer sämre kvalité är tveklöst. Minus!

1,79x är helt okej betalt för överspelet på 2,5-målslinan och det plockas.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 2/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 36%
X: 28%
2: 38%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 47%