Columbus Crew DC United 17 juli 2016

Speltips, Chicago Fire – Columbus Crew 29/6: Nattmacka från US Open Cup

US Open Cup rullar vidare och den första åttondelsfinalen spelas mellan Chicago Fire och Columbus Crew under onsdagsnatten, svensk tid. Håller värden för favoritskapet, eller blir det på tal om en skräll?

Det är två besvikelser från Eastern Conference som drabbar samman, i hopp om att rädda spelåren med en cupsuccé.

Faktum är att det är tabellens jumbo och nästjumbo som ryker ihop – med massvis mer att önska från bådadera parter. Chicago är sist med ett facit på 11 pinnar på 14 matcher; två vinster, fem kryss och sju förluster. I truppen hittas två svenskbekantingar i David Accam och Kennedy Igboananike, anfallare, som båda spelat i Allsvenskan.

Gästande Columbus har, spelmässigt, inte varit lika tunna som sina motståndare – men hittas alltjämt bara fem pinnar ovanför dem. Alla kryssen är den stora boven; hela sju stycken på 15 fajter. Hoppet om en slutspelsbiljett är långtifrån släckt, men eftersom situationen är så pass prekär som den är – är cupen av stor betydelse.

Bra skrällmöjlighet

Kan inte finna en enda anledning till varför Chicago ska vara så pass stora favoriter som oddssättarna vill få dem till med deras nedplitade siffror – 2,35-3,30-3,20 på 1X2-marknaden. Visst ska väl minst ett par decimaler skjutas över från krysset och tvåan, till ettan?

Columbus visar i alla fall upp fina tendenser från och till och har bara förlorat en av de åtta senaste matcherna. I den senaste cuprundan värjdes Tampa Bay Rowdies, huserande i NASL, undan med klara 4-0 medan det krävdes straffar för att Chicago skulle avancera vidare mot, Indy Eleven från samma serie.

Även om Chicago, i egenskap av hemmalag, ska vara favoriter – hittas värdet på spelen till bortalagets favör. Ingen tvekan om det.

Dubbelchansen X2 – spelet sitter vid oavgjort eller bortavinst efter 90 minuter – spelas till fullt acceptabla 1,67 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 02:30, natten mot onsdag
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 43%
X: 30%
2: 31%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 56%