Speltips, Chievo – Milan 16/10: Oddssättarna ställer ut fel favorit

Spelbloggare Publicerat: 15 October 2016

Underskattade och formstarka Chievo möter en annan formstark part, Milan, hemma på Stadio Marc’Antonio Bentegodi när veckans Serie A-fotboll ska summeras. Oddssättarna menar att värden ska ses som ”dogs” – något vi inte alls instämmer i.

Femman och sexan – två parter som löste fina resultat innan vi klev in i landslagsuppehållet. Nu återstår det att se huruvida den konserverats.

I toppen av Serie A hittas, föga förvånande, Juventus med ett litet försprång gentemot konkurrenterna närmast i serien. Upp till tvåan Napoli skiljer dock bara en pinne för såväl Chievo som Milan och det handlar om att inte tappa nu när serien börjar dras isär – att steppa upp.

Om vi tittar till tabellens ”match i matchen” mellan just Chievo och Milan är de sistnämnda förstås klara favoriter – men handlar inte det mycket om just vilket namn de har, snarare än truppernas standard?

Chievo närmast trean?

Så har det varit, så är det och det syns även på oddsen inför den här matchen – att Chievo underskattas och Milan tvärtom.

Faktum är att oerhört lite skiljde dem åt redan i fjol. Chievo underskattades vecka ut och vecka in medan Milan tenderar att överskattas av såväl spelbolag som marknad, vilket innebär att fina odds ofta dukas ut på spelen till motståndarnas favör. Handlar förstås en hel del om namn och historia.

På hemmaplan är Chievo alltid svåra att handskas med och årets enda poängtapp kom mot Lazio, i en match som slutade 1-1. Annars har man vunnit över Inter och Sassuolo – två helt kapabla motståndare, som mycket väl kan fäktas om Europabiljetterna.

Att då Milan räknas som favoriter? Inte en chans. Totalt missvisande.

Då har vi inte ens räknat in att Milan är svårt skadeskjutet med spelare som Luca Antonelli och Riccardo Montolivo skadade, bara för att nämna ett par. Chievos Fabrizio Cacciatore saknas för den delen också och han har annars en stor roll i laget, men det är också det enda bekymret.

Chievo ska verkligen inte vara underdogs, inte ens bara knappa favoriter – utan rätt klara sådana. Nu får vi 2,95 x insatsen för den raka ettan hos Bwin (250 kronor i välkomstbonus!) och då är det bara att slussa in stålarna.

Speltips:

Speltips: Chievo att vinna, rak etta
Odds: 2,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 16/10
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: