Speltips, Club Brugge – Porto 18/10: Finfint spelvärde hittat från måstematchen

Spelbloggare Publicerat: 16 October 2016

Det ska skilja ett par klasser när det vankas CL-fajt mellan belgiska Club Brugge och portugisiska Porto på Jan Breydel Stadium. Förtroendet lämnar vi i gästernas händer med ett spel värt 1,87 gånger pengarna.

Kniven är mot strupen för båda parter inför kvällen – en vinst är kanske inte ett måste, men en förlust skulle vara helt förödande. Bara att titta in tabellsituationen som råder:

  1. Leicester, 2: 2-0-0, 6p, +4 mål
  2. Köpenhamn, 2: 1-1-0, 4p, +4 mål
  3. Porto, 2: 0-1-1, 1p, -1 mål
  4. Club Brugge, 2: 0-0-2, 0p, -7 mål

Uppförsbacke alltså. Club Brugge, med de begränsningar de har och situationen de sitter i efter två matcher, lär vara mer än nöjda såvida tredjeplatsen, den som leder till Europa League-slutspelet, kan lösas.

För Porto är det bara slutspelet som räknas, förstås. Det krävs dock att de steppar upp flera nivåer, jämfört med matcherna mot Leicester och Köpenhamn. Och visst ska de fortfarande ses som favoriter över danskarna?

Lior Refaelov och Björn Engels saknas för Club Brugge medan Jésus Manuel Corona är out för Porto.

Tvåan måste spelas!

Det är bara att blicka över 1X2-marknaden för att förstå var värdet hittas – på spelen till Portos favör, menar vi.

Enkla bortamatcher ute i Europa i allmänhet och Champions League i synnerhet är ytterst sällsynta, existerar närmast inte. Men trots att Porto presenteras som stora favoriter, ska de ses med klart större chans till tre pinnar.

Det är kniven mot strupen och även om mer finns att önska av Porto, har de i sina två matcher mot gruppettan samt -tvåan varit klart närmare kontra Club Brugge som åkt på två rejäla käftsmällar. Belgarna hör inte hemma i Europas finrum, det har vi fått skrivet på svart och vitt.

I grund och botten är Porto, i min bok, bäst i den här gruppen och de ska vara vinna över ett motstånd som förlorade med 0-3 hemma mot Leicester respektive 0-4 borta mot Köpenhamn.

Vi klickar in polletterna på den raka tvåan till smakrika 1,85 x insatsen hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här! Spelvärde, ja, runt 15 punkter neråt?

Speltips:

Speltips: Porto att vinna, rak tvåa
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 18/10
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: