Colombia Chile 23 juni 2016

Speltips, Colombia – Chile 23/6: Vi väljer sida

Nu ska det andra finallaget i Copa America koras. De som fajtas om biljetten dit är Colombia och Chile – och då har vi en känsla över var den kan hamna.

Efter premiärförlusten med 1-2 mot Argentina tonades Chile ner ganska fort här i turneringen – men som de återhämtat sig! Två vinster radades upp – mot blåbärsnationerna Bolivia och Panama – och i kvartsfinalen krossades Mexiko, som var favoriter på förhand, med förkrossande 7-0. En historiskt stor vinst, mot ett helgjutet motstånd.

Colombia har varit en hel del upp och ner i mästerskapet. Förvisso avvärjdes värdnationen USA undan i premiären och därefter plockades Paraguay ner med uddamålet. Gruppens förstaplats missades ändock eftersom avslutningsfajten mot Costa Rica förlorades, helt oväntat, med 2-3. Ska nämnas att man vilade upp flera ordinarie startspelare. Kvartsfinalen var en tuff historia och inte fören efter straffar kunde Colombia koras som vinnare över klart mindre namnstarka Peru.

Stora favoriter i vår bok

När matcherna radas upp såhär pass tätt och kvalitetsskillnaden är så pass liten – är det helt jämnt, utifrån spelarmaterialet? – får man främst bedöma parterna utifrån deras formkurvor.

Vart favoritskapet ska vara är då tveklöst – hos Chile.

Efter premiären har formkurvan bara pekat uppåt för Chile och även om Mexiko föll ihop på ett löjligt enkelt sätt, är 7-0 siffror som inte kan snackas bort – mot en av de stora favoriterna i årets Copa America.

Colombia fick stora bekymmer, lite som vi förutspådde till vårt tips från den matchen, mot Peru och vinsten satt en bra bit inne. Långtifrån de besked de ville ha, även om det givetvis är starkt att ha nått ända till semifinalen.

Nu kommer Colombia från en straffvinst. Där bör de därför ha en liten fördel och vi spelar istället Chile +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till 1,84 x insatsen hos Bethard.

Speltips:

Speltips: Chile +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 02:00, natten mot torsdag 23/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 33%
X: 31%
2: 38%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 61%