Speltips, Crystal Palace – Chelsea 17/12: Snart måste sviten stoppas

Spelbloggare Publicerat: 16 December 2016

Tio raka seriematcher vunna och nu serieledare. När ska Chelseas framfart stoppas? Redan 13:30 under lördagen väntar Londonderby mot Crystal Palace – och då är vi lite inne på en skrällidé.

Botten mot toppen. Betydelsefulla pinnar på spel. Derby! En bättre start på lördagen kunde knappast önskas.

Chelsea har spurtat ifrån toppkonkurrenterna i Premier League efter tio raka vunna och nu skiljer hela sex poäng ner till närmsta konkurrenter i form av Arsenal och Liverpool. Kan farten hållas uppe?

Spelåret påminner, för deras del, mycket om 2015/16-upplagan där hela kalaset vanns – och det som en lagmaskin; med ett tajt försvarsspel över hela banan och ett sylvasst omställningsdito. En hel del uddamålsvinster.

Lika trevligt ser det inte ut för Crystal Palace i bottenskiktet av serien. De är förvisso placerade på femtondeplatsen, 15 pinnar på 16 matcher, och har med det tre ner till det röda tabellområdet. Kniven mot strupen! Men vissa ljusglimtar har vi fått se de senaste veckorna…

Det faktum att Crystal Palace är i en så pass prekär situation kan till viss del förklaras av skadesituationen i truppen. Connor Wickham och James Tomkins är två av de spelare som saknas.

I skrivandets stund flera oklara ärenden runt Chelsea. Eden Hazard liksom Oscar och Kurt Zouma är osäkra kort. Kapten John Terry räknar vi bort.

Palace kan skrälla

Givetvis kan det locka med ett spel på Chelsea som de levererat på sistone, men snart ska väl den här sviten stoppas? Känns som att de löst alltför bra resultat i relation till de faktiska prestationerna och då spricker det sinom tid.

Och här, i ett tufft derby? Klart att det känns som ett passande tillfälle.

Bättre form för Crystal Palace; föll sent mot Manchester United senast, 1-2, och spelade dessförinnan 3-3 borta mot Hull, vilket följde upp en komfortabel 3-0-vinst över Southampton. Tycker framförallt att de stod för en taktiskt bra prestation mot ”De röda djävlarna” senast, även om det inte räckte ända in i kaklet.

Ska också nämnas att det här inbördes mötet brukar bli tajt. Chelsea har bara vunnit en av de sex senaste med större siffror än uddamålet.

Chelsea var illa ute mot Sunderland. Reaktion nu istället?

Crystal Palace +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de förlorar med uddamålet – spelas till 1,86 x insatsen hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här! Oddset har droppat lite, men värdet är kvar.

Speltips:

Speltips: Crystal Palace +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 17/12
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: