Speltips, Crystal Palace – Watford 24/4: Större målmöjligheter än oddssättarna antyder?

Spelbloggare Publicerat: 24 April 2016

FA-cupskrällarna Crystal Palace och Watford ska fäktas om den andra finalplatsen på Wembley Stadium. Underdriver oddssättarna målmöjligheterna, månne?

I serien – de tolfte- mot de sextondeplacerade.

Crystal Palace har inte alls nått upp i önskad eller ens väntad standard under spelåret och har faktiskt riskerats att dras in i bottenfajten på allvar, men står nu i alla fall med ett bekvämt avstånd på nio pinnar ner till bottentrion med en konkurrent däremellan. Allt fokus är riktat på cupen, förstås.

Flera platser, men bara två pinnar uppåt i tabellen hittas Watford, som inför spelåret kom från Championship. Att bottenstriden undvikits tyder på stor styrka – man är i förstadivisionen för att etablera sig. En cupsuccé skulle såklart sätta extra piff på alltihop.

Med tanke på situationerna i seriespelet, att de är på helt död mark, pressar upp betydelsen för cupen som helhet.

Bra mållina

Skulle väl inte påstå att det luktar målpartaj här, men när linan är satt på 2,0 (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt två – lockar överspelet enormt.

För Crystal Palace har de målsnåla matcherna radats upp på löpande band de senaste veckorna, men en annan typ av match kan vänta nu – dels är det cupen det handlar om och dels fås flertalet betydelsefulla pjäser tillbaka i speldugligt skick. Bland annat Yannick Bolasie, som har en stor roll i det offensiva.

För Palace har seriematcherna snittat 2,3~ baljor och för Watford, 2,2~. Att matchen spelas på neutral plan bidrar till att det är lite osäkert var taktpinnen ska hamna – att det inte finns ett bortalag, som ofta brukar spela tillbakalutat.

Tittar vi på den förra rundan landade två matcher på exakt två mål, tre bjöd på fler. Även den första semifinalen, mellan Everton och Manchester United, klev över linan. De sistnämnda är för övrigt de som vinnaren här ställs mot i finalen.

1,81 x polletterna för över 2,0 mål (asian handicap) spelas.

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 24/4
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: