Speltips, Dalkurd – Assyriska 22/10: Kniven mot strupen

Spelbloggare Publicerat: 21 October 2016

Toppen möter botten i Superettan – Dalkurd, som jagar en kvalplats, tar emot nästjumbon Assyriska. Extremt betydelsefulla pinnar ska fördelas och värden är, förstås, klara favoriter – men för stora, månne?

Tre matcher återstår av Superettan och Dalkurd måste vinna den här fajten för att ha en rimlig chans att plocka den där kvalplatsen som just nu innehas av Halmstad. Inför matchen skiljer fem pinnar lagen åt, så kniven är verkligen mot strupen.

Med tanke på den uppförsbacke Dalkurd har, var 0-0 borta mot Degerfors senast en rejäl käftsmäll. Det följde dessutom upp två raka vinster – oväntat tapp!

Assyriska har steppat upp flera nivåer de senaste månaderna – endast en av de sju senaste matcherna har förlorats, men å andra sidan bara en vunnits också. Fem kryss. Anmärkningsvärt facit, men alltjämt ett bra sådant för ett lag som fajtas om kontraktet. Faktum kvarstår dock; två pinnar skiljer upp till kvalområdet.

Galet bra betalt

Eftersom Dalkurd blivit så stora favoriter på förhand – för stora i vår bok – har också oddsen på målspelen, som berör båda parter, pushats upp en hel del.

Att vi nu, när båda parter mer eller mindre måste vinna, får 2,10 x insatsen för att det ska nätas åt båda håll är i klar överkant.

Dalkurd kommer trycka upp positionerna rejält och de har också visats vara sårbara på sistone. Har dessutom en välfylld frånvarolista, där avstängde Rawez Lavan tar plats nu också. Såväl offensiv som defensiv kvalitet som försvinner, men framförallt handlar det om att matchen på förhand jämnas ut.

Och Assyriska, då? De måste även de sikte på trean och kommer vilja bidra till att öka tempot i matchen. Hade en målfest senast, när Trelleborg städades undan med 4-3 inför hemmapubliken. Dock frågetecken för försvarsspelet; mycket slarv.

Desperationen kan lätt få det att koka över och målspelet borde ses med klart större chans att sitta än de 2,10x som dukas ut vill antyda.

BLGM – ja spelas hos Unibet. Saknar du ett konto hos dem? Sätt in 500 kronor hos dem – få 1 500 att spela för!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 22/10
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: