Speltips, Dalkurd – Värnamo 23/7: Superettan omstartar

Spelbloggare Publicerat: 23 July 2016

Det vankas toppfajt i Superettan. Fyran Dalkurd välkomnar sexan Värnamo till Domnarvsvallen – och vi speltipsar om ett målobjekt till smakrika 1,88x.

Precis före uppehållet möttes dessa parter, i den omvända fajten, och då vann Värnamo med ett mål mot noll efter en sen strut från Oscar Johansson. Blir intressant att se huruvida Dalkurd klarar av att studsa tillbaka inför hemmapubliken eller ej.

Dalkurd är en komet i det svenska seriesystemet och som debutanter i andradivisionen, är de i kamp om en biljett till finrummet, också kallat Allsvenskan. Fjärdeplatsen innehas och avståndet till den absoluta toppen är litet och kan hämtas in här, beroende på resultaten i övriga matcher.

Även Värnamo har överraskat positivt i årets Superettan. Från att ha varit tippade på den undre tabellhalvan – till att, 15 matcher in i serien, vara sexa och ha topplatserna inom räckhåll. Faktum är att endast en pinne och fyra mål i målkolumnen skiljer dem åt från just Dalkurd. Riktig sexpoängsmatch som väntar, med andra ord.

Dalkurd tar revansch

I den omvända matchen före uppehållet var Dalkurd extremt bleka och att Värnamo kunde vinna med uddamålet var inte helt missvisande.

Blir det samma visa nu? Det har vi svårt att tro. Efter uppehållen brukar serierna sätta sig; de bättre studsa uppåt och de sämre neråt. Dalkurd ska slåss om de allsvenska biljetterna medan Värnamo får vara nöjda med att landa på den övre tabellhalvan.

Undertecknad menar alltså att klasskillnaden ska vara betydande.

Och på hemmaplan kör Dalkurd alltid framåtlutat, med fart och fläkt. 3-4-0 står resultatraden i och före 1-1-matchen mot AFC United hade minst två mål gjorts i fyra raka hemmafajter.

Det ser inte i närheten av lika ljust ut för Värnamo på bortaplan; tre av de fyra senaste har förlorats medan övrig slutade oavgjort. Strax före uppehållet föll man pladask med förkrossande 2-5 mot Halmstad…

Dalkurd över 1,5 mål spelas till 1,88 x polletterna hos Betsafe. Hämta er unika 1 500-kronorsbonus hos dem här!

Speltips:

Speltips: Dalkurd över 1,5 mål
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, lördag 23/7
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: