Speltips, Darmstadt 98 – RB Leipzig 29/10: Botten mot toppen

Spelbloggare Publicerat: 28 October 2016

Nykomlingen RB Leipzig har tagit Bundesliga med storm och ser urstarka ut. Under lördagseftermiddagen gästar de bottengänget Darmstadt 98 och då undrar vi om inte en ny trea kan spelas in.

Det är en helt unik ställning Leipzig har i Bundesliga – att som nykomlingar vara uppe och slåss om Europabiljetterna, istället för att fäktas med näbbar och klor i botten, likt det brukar vara för de klubbar som avancerat uppåt i seriesystemet.

Anledningen; tack vare det inpumpade kapitalet har en oerhört slagkraftig trupp spikats ihop. En av de som sticker ut mest är svenske Emil Forsberg, som från sin mittfältsposition skyfflat in tre baljor på sju matcher, varav fyra från start. Faktum är att till och med andraplatsen innehas i tabellen, och man är häck i häl på Bayern München.

Darmstadt 98 avancerade upp från andradivisionen förrförra året och löste kontraktet med nöd och näppe. Endast två pinnar skiljde ner till kvalplatsen och fem till det helröda tabellområdet. Nu? Det enda målet är att överleva i finrummet, medvetna om att det kommer bli ännu en bottenstrid. En pinne per match är snittet på just nu, åtta stycken på åtta matcher. Nu senast bröts en sämre svit när Wolfsburg värjdes undan med 3-1 på hemmaplan.

Felix Platte och Jan Rosenthal saknas för Darmstadt medan Leipzig bara har Lukas Klostermann out till matchen. Positiva besked för båda parter.

Klasskillnad!

Ännu har Darmstadt förmått att undvika förlora på hemmaplan, på fyra matcher, men undra om den sviten inte kan brytas här?

Gästerna ser fantastiskt starka ut och jag är en av de som blivit väldigt förtjusta i över hur de spelar; med en stor offensiv frejdighet. Faktum är att förlustnollan alltjämt är intakt och då har man mött bland andra Borussia Dortmund. För tillfället är tre raka vinster uppradade och här kan ännu större press sättas på Bayern München.

I min bok är det här inte bara botten mot toppen just nu – utan bör vara så även när spelåret ska summeras. Skiljer flera klasser.

Siffrorna kan absolut skjuta i höjden, men vi vill ha vinst på spelet även vid uddamålsseger och spelar Leipzig -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid seger med uddamålet – testas till 1,83 x insatsen hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: RB Leipzig -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:30, lördag 29/10
TV:    (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: