Speltips, Degerfors – Ängelholm 6/8: Oddsras kan vänta

Spelbloggare Publicerat: 5 August 2016

Bottenmöte står på schemat i Superettan. Besvikelsen Degerfors tar emot konkurshotade Ängelholm på Stora Valla – och vi plockar ut ett 1X2-tecken till alltför bra betalt. Oddsras att vänta?

Tredjejumbon och nästjumbon.

Undertecknad trodde Degerfors skulle kunna utmana en bit uppe på den övre tabellhalvan detta spelår, men de har inte alls fått till det trots ett relativt starkt spelarmaterial, på pappret. De har bara skrapat ihop 15 pinnar på 17 matcher och är alltså med det tredje sist i tabellen, på kvalplatsen.

Två pinnar och en plats under dem, hittas Ängelholm, som inte bara fajtas för att hålla båten flytande, undvika konkursen, vecka till vecka utan också om kontraktet i Superettan.  Det ser inte alls ljust ut med sex förluster på de sju senaste matcherna – och faktum är att den enda övriga, var mot just Degerfors. Resultatet då? En 2-1-vinst.

I skrivandets stund har truppbesked inte lämnats av varken Degerfors eller Ängelholm. Gästerna har i alla fall försvarspjäsen Albin Nilsson avstängd efter att ha åkt på sitt tredje gula kort för säsongen senast mot Sirius.

Motivationsbrist i ÄFF?

Det är inte svårt att välja sida här och risken för oddsras får betraktas som stor – med det säger vi; skynda, fynda!

Det måste vara extremt frustrerande att vara Ängelholmspelare just nu. Förra veckan fick de exempelvis beskedet att konkursen skulle bli ett faktum inom kort, innan ledningen tvärvände och höjde fingret för att båten fortfarande flyter bara timmar senare. Att hitta motivation och spelglädje måste vara svårt och kommer bara bli svårare.

Att Degerfors hittas så långt ner i tabellen, är för mig en gåta. De är klart bättre än så och ska ha alla möjligheter att bryta sig loss från bottenstridskedjorna. Vissa tendenser har synts till på sistone och nätet har hittats i sex matcher efter varandra – det handlar bara om att få stopp på blödningen i defensiven.

Normalt brukar DIF dessutom vara hemmastarka, även om statistiken inte är direkt övertygande i år.

Nåja, det handlar mer om Ängelholms brister och situation snarare än Degerfors kvalitéer. Värden spelas med -0,5 mål (asian handicap) – detsamma som den raka ettan, fast med bättre odds – till 1,68 x insatsen hos Unibet. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och få 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Degerfors -0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 6/8
TV:  Visas inte på TV. (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: