3 oktober Degerfors GAIS

Speltips, Degerfors – GAIS 3/10: Motivation slår klass?

Med varsitt plattfall senast drabbar Degerfors, som jagar nytt kontrakt, och mittenplacerade GAIS samman på Stora Valla. Fem matcher utan vinst i följd till trots – vi tror att värden ska ha alla möjligheter till poäng här.

Käftsmällar – deluxe. Det är vad båda parter kommer till den här matchen från. Degerfors åkte på däng med förnedrande 1-5 hemma mot AFC United och för GAIS var förnedringen ännu större; 0-3 mot nästjumbon Ljungskile på Gamla Ullevi – dock i en match som levde en bra bit in i andra halvlek.

Fem matcher återstår av Superettan och nu är pressen enorm på vissa klubbar, minimal på andra. GAIS, till exempel, har inte mer än enskilda tabellplatser upp och ner att slåss för; är placerade sjua utan kvalplatserna uppåt eller neråt inom räckhåll.

Mer betydelsefulla matcher står klassiska Degerfors inför. De var, från flera håll och kanter, tippade på den övre tabellhalvan inför spelåret – men nu istället placerade på en av kvalplatserna neråt i seriesystemet.

Ettan spelas

Desperation. Det vill jag se av Degerfors.

Och det tror jag även att de kommer bjuda på – i kontrollerad form, med positivt utfall. När vi kliver in i de sista femmatchersspurten, blir motivationsfaktorn av allt större betydelse. Sedan ska ju inte klasskillnaden ses som så stor mellan dessa två som tabellen visar på.

Degerfors har helt enkelt inte fått till det, men de ska inte behöva kvala för att lösa kontraktet i Superettan. Här har man chansen att kraftsamla och lösa tre livsviktiga pinnar i jakten på det nya kontraktet, mot ett mätt och slött GAIS.

Gillade inte alls vad GAIS visade upp förra veckan, när man förlorade med 0-3 hemma mot nästjumbon Ljungskile – ett klart sämre fotbollslag än detta Degerfors.

Förvisso är Amir Catovic avstängd för DIF, men det är en situation som borde kunna hanteras väl…

Inte en enda vinst på fem raka matcher – jag kanske får sätta foliehatten på plats när domaren blåst för slutsignal, men visst är 2,50 x insatsen motiverat att syna för den raka ettan?

Polletter – in! Oddset hittas hos flera bookies, däribland Expekt, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Degerfors att vinna, rak etta
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 3/10
TV:  Visas inte på TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 29%
2: 35%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 46%