Speltips, Deportivo Alavés – Real Betis 16/12: Skrällbud i fredagsfajten

Spelbloggare Publicerat: 15 December 2016

Spanska Primera Divisións fredagsfajt är en oviss sådan. Deportivo Alavés välkomnar Real Betis till Mendizorrotza Stadium, varifrån vi tycker att oddssättarna gör lite för stora skillnader på lagen. Skrällbud?

Fem platser och sex poäng till godo. Som nykomlingar och med en så pass namntunn trupp är Deportivo Alavés enda målbild att – överleva. Större krav kan inte påtvingas, och därför måste den här seriestarten tituleras som oerhört stark av ett anonymt Alavés. Formen, den ser också bra ut; tre förlustfria matcher i rad, 1-2-0.

På samma antal pinnar, men sämre målskillnad, står Real Betis – och det är ett misslyckande för en klubb med ambitioner för den övre tabellhalvan. Situationen har dock blivit bättre sedan Víctor Sánchez ersatte Gustavo Poyet på tränarposten i november. Sedan dess, på fem matcher, har det blivit tre vinster, ett kryss och blott en förlust. Ljuset i tunneln syns och för att klättra upp till den övre tabellhalvan skiljer fyra pinnar.

Lagen ser båda ut att komma till spel med mer eller mindre hela trupperna tillgängliga.

Gästerna med goda poängmöjligheter

Det är värt att notera att fyra av de här fem matcherna under Víctor Sánchez spelats på hemmaplan för Real Betis. Enda bortamatchen, mot Eibar, landade i en 1-3-förlust.

Vikten av prestationerna och formraden bör ändå inte undervärderas – Real Betis har spelat en effektiv och bra fotboll. Tror de kan ta med det till den här matchen.

Medan Real Betis, sett till truppernas kvalitéer, borde studsa uppåt i tabellen sinom tid – borde Deportivo Alavés istället sjunka. Över ett helt spelår ska det skilja flera klasser, åtminstone en handfull poäng.

Dessutom har de flesta av Alavés poäng trillat in på bortaplan. De verkar trivas bäst med att motståndarna får sätta tonen, styra och ställa.

En sak kan vi alla fall konstatera; Deportivo Alavés är nedplitade som för stora favoriter. Punkt.

Real Betis +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – testas till 1,96 x polletterna hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Real Betis +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 16/12
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: