Speltips, Derby – Birmingham 27/12: De får förtroendet – till 1,93 x smeten

Spelbloggare Publicerat: 26 December 2016

Varma vindar blåser i Derby, som fått en rejäl skjuts uppåt i tabellen de senaste månaderna och står med stärkt moral. Nästa uppgift – Birmingham hemma på iPro Stadium. Kan ännu en trea vaskas fram då?

Sättet som Derby kom in i det här spelåret var under all möjlig kritik och för bara några månader sedan såg det närmast hopplöst ut i jakten på en uppflyttningsbiljett till Premier League.

Nu? Klart bättre. Steve McClaren kom in som en vitamininjektion på tränarposten och nu står formraden i fantastiska 7-1-0 och då kom det där krysset senast, efter 2-2 i en tuff bortamatch mot Fulham. Alltjämt en bra prestation.

Genast är Derby med i uppflyttningsloppet. Med en match mindre spelad än de flesta av konkurrenterna runtom i tabellen, är man åtta och har ynka pinnen till sedan Sheffield Wednesday, som då står på den sista playoffplatsen. Observera att detta är skrivet före deras fajt mot Newcastle.

Gästerna har droppat i tabellen på sistone och är nu inte bättre placerade än elva i tabellen, dock med så lite som två pinnar till just Derby. Det är oerhört tajt i det här skiktet av tabellen; från under den absoluta toppen till mitten. Förödande att hamna i sämre spiraler just nu, för det är ofta i det här skedet av spelåret som tabellen dras isär.

Ljusnade skadeläge för hemmalaget, med bland andra Will Hughes tillbaka fit for fight. Annars inte mycket att nämna.

Klar fördel för Derby – alla fronter

Derby har hittat stilen och kan ta ett stort kliv – kanske till och med hela – till var de hör hemma i tabellen – i topp sex, som då innebär minst playoff.

Undertecknad var extremt förvånad av hur Derby kunde vara under isen under så pass lång period, men det krävdes uppenbarligen nytt blod i organisationen och nu är de igenkännbara, Derby. 7-1-0 i formraden.

I min bok är de en av de starkaste kandidaterna till att bli en del av Premier League kommande spelår.

Birmingham? Finns kapacitet, absolut – men de är nivåerna under Derby och hamnat i en nedåtpekande formkurva. Tre av de fyra senaste matcherna har slutat upp i förluster och nu senast blev det en 1-2-torsk hemma över Brighton. Baklängesmålen kom i den 82:a respektive 95:e minuten – en rejäl käftsmäll.

Blir svårt att hämta andan för Birmingham i en av årets svåraste bortamatcher…

Derby -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid uddamålsvinst – spelas till 1,93 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Derby -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, tisdag 27/12
TV:  tv3sport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: