Speltips, Derby County – Grimsby Town 9/8: Det bör skilja ett par klasser

Spelbloggare Publicerat: 7 August 2016

Engelsk cupfotboll står på schemat när ett brett och solitt Derby County, huserande i Championship, får besök av blåbärsklubben Grimsby Town från fjärdedivisionen. Håller värden för favoritskapet?

Championshiphuserande Derby County har inte bara siktet inställt på Premier League nästa år, utan även en cupsuccé – även om det förstnämnda, förstås, är prioriterat. Det var nära redan under förra året, då de blev femma men sedermera föll i playoffet. Kan man ta revansch nu? Möjligheten och kvaliteten finns, det är i alla fall säkert.

Grimsby Town studsade upp från femtedivisionen, till League Two, under fjolåret efter att ha blivit fyra i den täta toppstriden och därefter dragit det längsta strået i playoffet. De är tippade att landa någonstans i mittenskiktet av tabellen och inledde seriespelet med en stabil trea förra veckan.

Bred trupp

Det här med rotation i cupen brukar alltid bädda för skrällar, men här skulle det till och med kunna tala för Derbys fördel. Materialet som Derby har innehåller inte bara spets, utan också bredd – konkurrensen om platserna i startelvan är stor och således är det klasspelare som kommer få förtroendet här, absolut sådana som skulle hålla i Championship.

Och eftersom flera av de som väntas starta är sådana som missade seriepremiären, kan vi räkna med att motivationen är på topp. En plats i startelvan ska lösas och det här är ett perfekt tillfälle att visa framfötterna; mot ett sämre motstånd och i ett så pass tidigt skede av säsongen.

Grimsby Town huserar inte bara i fjärdedivisionen, utan är också nykomlingar där. De blev fyra i National League, femman, och vann därefter playoffet. Knappast som skrivet i sten att de skulle kliva upp och i League Two lär det, på sin höjd, bli en plats i mittenskiktet. Det ska inte finnas kvalitet att utmana om uppflyttningsbiljetterna.

Cupen och skrällspel brukar vara en kombination som bäddar för succé, men här kan vi inte annat än att skicka in polletterna på Derby…

Derby -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – spelas till 2,33 x insatsen hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Derby -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,33 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 10/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: