28 februari 2017 Blackburn Rovers Derby County

Speltips, Derby – Hull 14/5: Stark hemmafavorit

Fyran och femman i Championship, Derby County och Hull City, ställs mot varandra i playoffsemifinalen mot Premier League. Första matchen av två ska utspelas på iPro Stadium, varifrån lämnar förtroendet i värdens händer.

I toppen, det är vad som väntades – men både Derby och Hull var av tänkbart direktplatsmaterial; har stora kvalitéer i Championshipmått mätt. Nu kommer de dock till den ”andra chansen” och finalbiljetten i playoffet står på spel.

Derby blev, som nämnt, fyra. Dippen mellan mitten av februari och mitten av mars blev förödande i jakten på direktbiljetten. Här är man tredjefavorit, av fyra, att avancera uppåt i systemet, men oddsen är extremt jämna.

Favoriten är Brighton; bakom dem står Hull – endast fem punkter emellan. Ner till just Derby är det 45 punkter. Vore suveränt för Hull att studsa tillbaka till förstadivisionen, som man trillade ur förra året, direkt. Annars är det lätt att fastna kvar; att bra spelare lämnar klubben, vilken i sin tur blir mindre attraktiv.

Minusstatistik på bortaplan

Hemmaoddsen lockar absolut till spel. Derby ska vara större favoriter, i den här enskilda matchen, än vad oddssättarna menar – det är odiskutabelt.

Framförallt är det hemma-/bortafaktorn som talar till värdens favör. Stilen på matcherna i den här typen av dubbelmöten brukar dessutom förstärkas; hemma- och bortarollerna.

Derby County brukar vara starka hemma på iPro Stadium. De hade 12-7-4 i resultatraden, vilket kan jämföras med Hulls 9-4-10 på resande fot. Med det facit var de ensamma i topp fem att ha minusstatistik på bortaplan.

Givetvis kommer Hull vara mer än nöjda med ett kryss på förhand. Svårt att se de jaga om det skulle vara oavgjort en bit in i matchen.

Derby +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till 1,79x.

Speltips:

Speltips: Derby +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 14/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 31%
2: 31%
Över 2,5 mål: 38%
Under 2,5 mål: 65%