15 oktober 2017 AIK Jönköping Södra

Speltips, Djurgården – AIK 21/9: Hyperintressant Stockholmsderby!

Slaget om Stockholm. Formstarkt möter formstarkt i Djurgården och AIK på Tele2 Arena i ett hyperintressant Stockholmsderby. Vad bäddar det för?

Hos Blåränderna har man snackat om en ”superveckan” – och som den startades. Titeljagande Malmö neutraliserades totalt och vinstsiffrorna skrevs 3-1 på Tele2 Arena. Nu väntar alltså ett derby för nytända Djurgården, innan det blir att ladda om till Norrköping borta på måndag nästa vecka.

Bottenstriden är nu lämnad och för DIF handlar det mycket om att slipa på allt inför kommande spelår, och även studsa uppåt i tabellen. Kanske kan den övre tabellhalvan nås? Bra har det i alla fall sett ut sedan Mark Dempsey kom in på tränarposten i samband med att Pelle Olsson fick foten.

AIK har också tänt till sedan de bytte tränare, från Andreas Alm till Rikard Norling. Treorna radas upp och tredjeplatsen parkeras på i serien. Hoten underifrån, som jagar den här Europaplatsen, har man skapat ett allt större avstånd till de senaste veckorna och nu skiljer hela sju pinnar ner till fyran Blåvitt.

En sak som stärkt AIK rejält är hur de klarat av att vinna matcher – utan att imponera. Nu senast, när Gefle kom på besök till Friends Arena, är ett praktexempel; maskineriet hackade, men matchens första och sista balja blev ändå solnaiternas efter att formstarka Eero Markkanen skyfflat in bollen i nätmaskorna.

Ännu ett målpartaj?

Efter den fantastiska 3-1-vinsten över Malmö har favoritskapet inför matchen bytt sida – oddssättarna och marknaden tror nu på Djurgården. Men då ska man också påminnas om att Blåränderna inte vunnit ett enda derby på över fem år, inte heller mot Hammarby. Derbyspöke deluxe!

Istället? Målöverspel.

Med Mark Dempsey i DIF har det implanterats en vinnarkultur i truppen och på hemmaplan har man uttalat att – varenda match ska vinnas. Man försöker ta över taktpinnen, spela en hög pressfotboll och sprudlar plötsligt av självförtroende.

AIK har varit försvarsstarka på sistone, men kommer få bekymmer med DIF:s anfallsvapen i Mathias Ranégie och Michael Olunga – seriens kanske formstarkaste toppduo. Givetvis är siktet inställt på tre pinnar och DIF ska kunna såras.

Fem raka hemmamatcher för DIF har bjudit på minst tre mål! Statistik som inte kan snackas bort.

Derbyna på Tele2 Arena är inte av samma fysiska karaktär som de var förr i tiden, med plastmattan som spelar in stort. Mer bollspelande kontra duellspel. Detta oavsett vilka av Stockholmsklubbarna som är inblandade. Resultaten i de tre identiska mötena, de enda som spelats sedan flytten till Globenområdet, är: 2-2, 2-3, 2-2.

Målpartaj på nytt? Över 2,5 mål spelas till 1,87 x insatsen hos Redbet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 21/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 29%
2: 34%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 50%