30 september 2019 Östersund Djurgården Speltips

Speltips, Djurgården – Helsingborg 22/5: Målpolletter från ångestbataljen

Krisdrabbade Djurgården är i rejäl gungning just nu. Kan de hitta tillbaka på rätt spår när de får besök av Helsingborg på Tele2 Arena? Vi är inte helt säkra på den saken – och testar ett målspel till 1,75x.

Precis ovanför strecket, med två pinnar ner till den kvalplatsplacerade rivalen Hammarby – det är verkligheten för Djurgården, som spelat in resultatraden 4-0-6. Faktum är att de tre inledande matcherna alla vanns, för att sex av de sju senaste torskats. Är det rätt att redan nu tala om en kris? Mjo, det får ändå erkännas.

Gästerna från Skåne har varit mycket upp och ner, men formkurvan pekar alltjämt uppåt. Fyra vinster, tre kryss och tre förluster har lösts, vilket får ses som ett acceptabelt facit. Helsingborg genomgår ett ekonomiskt stålbad och flera färgstarka spelare har fått lämna klubben. Mitt i all turbulens skulle en plats i mittenskiktet ses som starkt.

Mittenskiktet i serien är fortfarande tätt, har inte dragits isär ännu – men en sak är i alla fall glasklar; DIF måste förändra saker och ting omgående, annars kan det sluta illa. Helsingborg får försöka konservera formen och fortsätta resan uppåt i tabellen.

Spelet suttit i 9/10 av HIF:s matcher

Tveklöst att DIF överskattas här, precis som senast mot Kalmar, även då på hemmaplan. Gästerna stod i över 5,00x för att vinna fajten och plockade hem det med stabila 3-0.

Men istället för att investera i ett handikappspel eller slussa in skrällpolletterna, håller vi oss till målmarknaden. Stockholmarna har varit oerhört uddlöst på sistone; kommer inte fram till klara möjligheter och blev nollade av såväl AIK som Kalmar.

Nu kommer dock ett passande motstånd på besök. Helsingborg har öppna spjäll bakåt medan offensiven levererar fint. Mål har släppts in i alla tio matcher och i nio av dem har även HIF fått pryda målprotokollet.

Därtill får Blåränderna tillbaka deras viktigaste, offensiva pjäs i Haris Radetinac. När han kom in i derbyt mot AIK efter nästan ett års frånvaro, började chanser plötsligt skapas. Offensiven fick udd. Enorm skillnad. Även Kevin Walker, som har briljant högerfot, är tillbaka och han är av stor betydelse vid fasta situationer.

Och som DIF-försvaret uppträdde mot Kalmar senast, har vi oerhört svårt att tro att Helsingborg skulle lämna den här matchen mållösa. Lär passa skåningarna utmärkt att kunna lura i omställningsspelet mot ett svajigt försvar.

Gästerna lider också av ett defensivt avbräck i mittfältsstädaren Johan Mårtensson. Öppnar upp mittfältet?

BLGM – ja spelas till 1,75x.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 22/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 59%
X: 24%
2:18%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 45%