31 oktober 2016 Djurgården Häcken

Speltips, Djurgården – IFK Göteborg 8/8: Kan Blåränderna hitta stilen?

Med ett färskt tränarbyte hoppas Djurgården kunna hitta stilen i Allsvenskan. I Mark Dempseys första match med huvudansvaret, kommer titelaspiranten Blåvitt på besök till Tele2 Arena – och då investerar vi i ett målspel.

Det har varit en kaotisk tid hos Blåränderna från Stockholm de senaste månaderna – från att ha vunnit de tre inledande, allsvenska matcherna har det vänt helt och hållet. Nu hittas de som tredjejumbo, på kvalplatsen mot Superettan, och trots att den numera före detta tränaren Pelle Olsson fick sitt kontrakt förlängt för en och en halv månad sedan, fick han sparken i veckan – till förmån för just Dempsey.

Då uppstår frågan; är han rätt styrman för att vända på den här skutan? För tillfället är fem förluster uppradade efter varandra…

Gästerna har haft fullt upp den senaste tiden; att varva Allsvenskan med Europa League-kvalet. Resultatet hittills? Positivt! Det har blivit fullt acceptabla resultat i seriespelet medan playoffrundan i EL nåtts efter att finska HJK skickats ut i den tredje rundan. Här är man dock smått pressade att vinna och fixa tre pinnar, för att inte hamna på efterkälken i titelstriden från den fjärdeplats de parkerar på.

Stockholmarnas situation på frånvarofronten är oförändrad. Blåvitt har desto färskare bekymmer; Tobias Hysén riskerar att missa matchen på grund av familjeskäl, Patrik Karlsson Lagermyr har problem med en fot och Sören Rieks är avstängd.

Målrikt att vänta?

Det brukar bli positiv effekt på tränarbyten, åtminstone kortsiktigt, och nu står Blåvitt med flera frågetecken på truppfronten – men det är inte i den raka ettan vi hittar värdet, utan på målmarknaden.

Klart mer finns att hämta ur DIF-truppen och nu senast mot Kalmar stod man för en solid prestation, i 70 minuter innan ett olyckligt självmål bäddade för 1-2 och förlust. Det är rätt uppenbart att självförtroendet och moralen sviktar i laget; minsta lilla motgång kan innebära att allt helt plötsligt tappas.

Känslan är att båda parter kommer vilja greppa taktpinnen, och att matchen således kan öppnas upp rejält – DIF med siktet på tre riktigt välbehövliga poäng och en nystart samt Blåvitt för att kunna haka på i toppen.

Trots de offensiva avbräcken borde Blåvitt inte ha några problem att få hål på ett skört Djurgården – de har trots allt släppt in mål i sex raka matcher samt förlorat de fem senaste.

Målrikt brukar det också bli när de här lagen tillika rivalerna möter varandra; mål åt båda håll har det blivit i tre raka.

BLGM – ja spelas till 1,74 x insatsen hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 8/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 34%
X: 28%
2: 38%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 51%