Speltips, Djurgården – IFK Norrköping 9/7: Oddssättarna kan inte skilja lagen åt – det kan vi!

Spelbloggare Publicerat: 8 July 2016

Den allsvenska omstarten är här! På Tele2 Arena tar Djurgården emot IFK Norrköping – och vi, till skillnad från oddssättarna som menar att det ska vara fifty-fifty, håller ena sidan som klar favorit och därför landar vi i en slutsats till 1,95 x insatsen.

Vad hände? Efter tre raka vinster i starten av Allsvenskan, föll Djurgården ihop totalt och med 12 matcher spelade är facit 15 pinnar, vilket placerar dem på tiondeplatsen. Och faran nerifrån, den lever alltjämt; till den negativa kvalplatsen och Hammarby skiljer så lite som två pinnar. Stockholmarna tappade, alltmer med tiden, den röda tråden i spelet och det återstår om man kan hitta tillbaka.

Klart varmare, om än ovissa, vindar blåser i Norrköping. De regerande mästarna har kämpat uppe i toppen sedan starten och står just nu som tvåa, tre pinnar bakom serieledande Malmö FF, och med ett par konkurrenter häck i häl. Nu har guldtränaren Janne Andersson lämnat skutan till plats för Jens Gustafson, och det återstår att se om samma nivå kan hållas uppe framöver.

Arnór Traustason har lämnat IFK, men annars är truppstatusen okej. Värden har problem med Mathias Ranégie medan Sam Johnson är out – de spelare som varit det ordinarie alternativet i anfallet under våren.

Gästerna klara favoriter

Stor ovisshet råder runt Norrköping, absolut, men att de inte är favoriter i den här matchen har vi svårt att förstå varför.

Gästerna var solida under hela våren och visade upp en fantastisk såväl lägsta- som högstanivå. Bara tre matcher förlorades och på plast är man alltid starka, hemma som borta. Nu pryder en ny, fräsch matta Tele2 Arena – och det ska förbättra möjligheterna till att verkligen spela fotboll.

Är inte alls imponerad av Djurgården, även om de ska kunna mer än vad som uppvisats. Nu ser det ut som att Olunga och Jawo skapar anfallsduo – en spelare som inte bevisat någonting i allsvenska sammanhang och en som inte presterat, spelat matchfotboll konsekvent, på flera år.

Varifrån målen ska komma för stockholmarna är oklart…

Känns som vi har en rätt stor kryssrisk på Tele2 Arena, men favoritskapet ska IFK Norrköping utan tvekan inneha. Ett relativt stort också?

Norrköping +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till 1,95 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 9/7
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: