Speltips 15 april 2019 Djurgården iFK Göteborg

Speltips, Djurgården – Kalmar 19/5: Bäddat för målfest

En svårbedömd match mellan Djurgården och Kalmar, som båda parter är ur form, väntar på Tele2 Arena. Vi placerar polletterna på målmarknaden!

Tre matcher, tre vinster och en förstaplats i serien – det var statusen runt DIF för runt en månad sedan. Därefter kom en 1-3-torsk mot rivalen Hammarby, vilket bäddat för en klart sämre period med fem förluster på de sex senaste matcherna; nu senast torskades  derbyt mot AIK. Detta innebär att man droppat ner till den undre tabellhalvan med så lite som tre pinnar ner till kvalplatsen.

Och den här kvalplatsen innehas av just Kalmar – ett KFF som var tippade som en utmanare på den övre tabellhalvan. Formen är svårbedömd med vinster som avverkar kryss som i sin tur avverkar förluster. En sak är i alla fall klar – alltför få pinnar kammas in. Senast löstes 1-1 hemma mot Hammarby.

Radetinac tillbaka

Att finna ljusglimtar måste vara svårt för Djurgårdsspelarna just nu. I derbyt mot AIK hölls spelet relativt jämnt, men två mål släpptes in på fasta situationer och man fick sällan fram en slutprodukt trots en hel del bollinnehav på offensiv planhalva. Lättare nu, hemma på plastmattan och mot ett klart beskedligare motstånd.

Nu måste siktet vara inställt på tre pinnar och känslan är att positionerna kommer pushas upp direkt – det här är en sådan typ av match som ska föras, till skillnad från de flesta andra på sistone. Resultaten i ”lunkmatcherna” har faktiskt varit bra och på hemmaplan är den offensiva viljan stor; 3/3 har bjudit på minst tre baljor.

Detta öppnar också upp för Kalmar som har en av seriens formstarkaste anfallare i spetsen, Marcus Antonsson. KFF har också varit inblandade i en hel del underhållande fajter; nu har bara 4/9 klivit över 2,5-mållinan, men flera har varit och nosat på den och borde kanske ha passerat dito. Nu möter man en tröttkörd motståndare, i såväl huvud som ben.

Dessutom har DIF Haris Radetinac tillbaka, även om han kanske inte håller för 90 minuter, och när han kom in mot AIK började chanser plötsligt skapas. Han är en av Allsvenskans bästa spelare offensivt och kommer lämna starka avtryck under spelåret.

Tror kort och enkelt att vi kommer få se ett DIF som vill mycket, men lätt kan bli straffade. Målen känns således nära till hands och överspelet på 2,5-mållinan synas till 1,80 x insatsen.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 19/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 57%
X: 24%
2: 19%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 48%