14 april 2019 malmö ff östersund speltips allsvenskan

Speltips, Djurgården – Malmö 18/9: Det nalkas fotbollsfest!

Det nalkas fotbollsfest på Tele2 Arena i Stockholm när titelfavoriten tillika serieledande Malmö FF ska försöka stjäla tre pinnar från ett pånyttfött Djurgården. Vi har en tanke om hur matchbilden ska kunna utvecklas och investerar polletterna på målmarknaden.

Sedan Pelle Olsson ersattes av Mark Dempsey har det spirat positivitet runt Djurgården och man har, i alla fall akut, tagit avstamp från den absoluta bottenstriden. I och med 2-1-vinsten borta över Falkenberg förra veckan har man ett par konkurrenter emellan samt sex pinnar ner till kvalplatsen – och det ska man väl inte tappa?

För Malmö är verkligheten ändå en annan – de hittas på toppen av kullen när nio matcher återstår av Allsvenskan. Enda kvarstående hotet står IFK Norrköping för, men det mesta tyder trots allt på att Lennart Johanssons pokal ska hamna i Skåneland. Veckans 3-1-vinst hemma över Blåvitt var ett styrkebesked på sätt och vis – trots att det var tätt ute på planen, lyckades alltså en trea inkasseras. Lite mer finns dock att önska i spelet.

Det ser oförändrat ut på truppfronten för värden. Tillsammans med ett par långtidsskadade pjäser är Marcus Hansson, skadad, out, men i rådande form är han ändå inte en spelare som skulle plocka en startplats i ett formstarkt DIF. Gästerna har en del bekymmer de med; Rasmus Bengtsson är osäker för spel, Franz Brorson skadad och Behrang Safari avstängd.

Får vi se minst tre baljor?

Matcherna mellan Djurgården och Malmö brukar bli spännande historier – förra året vann dock MFF båda fajter – och så borde denna.

Men den starkaste av känslor, tankar, inför matchen är – målpartaj.

DIF har fått rejäl fart på målskyttet och spetsarna Olunga-Ranégie uppstått från de döda och tituleras som ett av seriens bästa anfallspar just nu, och det med all rätt. De har fått ihop samarbetet med varandra samt mittfältarna fantastiskt och stod för ett mål och en assist vardera förra veckan.

Defensivt, då? Nja, det känns lite svajigt. Kebba Ceesay har varit en säkerhetsrisk de senaste matcherna och på just mittbackspositionerna har Blåränderna haft bekymmer.

Malmö vill alltid framåt och får tillbaka assistsprutan Magnus Wolff Eikrem här och det stärker deras offensiv markant. I veckans match bjöds Blåvitt på en hel del och det var med visst flyt som det stannade på ett insläppt mål. Framåt löstes tre baljor, så där finns det inte mycket att snacka om.

Med nyvunnet självförtroende lär DIF vilja bjuda upp till dans. Ja, mer eller mindre allt talar för att det här ska bli en rätt underhållande batalj.

Över 2,5 mål spelas till 1,80x hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 18/9
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 17%
X: 24%
2: 58%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 51%