Speltips, Dortmund – Wolfsburg 30/4: Öppet, fartfyllt – och hörnor?

Spelbloggare Publicerat: 28 April 2016

Tungviktsfajt står på schemat i Bundesliga när tabelltvåan Borussia Dortmund och fiaskolaget Wolfsburg ryker ihop på Westfalenstadion. Vi intresseras av ett överspel på ena sidans hörnlina och investerar i det till 1,80x.

Förra året var Dortmund den stora besvikelsen i den tyska klubbfotbollen – nu är det Wolfsburg. Rollerna ombytta.

Dortmund är, inte alls oväntat, redan säkra tabelltvåor och har varit så under flera månader tillbaka – man kan varken hota uppåt eller bli hotade nedifrån. Det stora testet kommer snart, om lite mindre än en månad, när det vankas cupfinal mot dominanterna Bayern München. Nu ska de tre sista seriefajterna bara avverkas.

Gästande Wolfsburg löste en imponerande andraplats i fjol och de var rejält upphajpade inför det här spelåret, men har, till stor del på grund av det bristfälliga bortaspelet, svikit enormt; har minus i resultatraden och är inte bättre än tia. Efter att ha trillat ur CL-slutspelet mot Real Madrid har formkurvan bara pekat nedåt – man har förlorat över såväl Werder Bremen som Augsburg.

Gasen i botten?

Hörnfokus, alltså.

Gästerna brukar inte spela speciellt framåtlutat eller ens med självförtroende på bortaplan, men nu är det två lag som i praktiken inte har någonting att spela för – och då är det ofta så att det släpps lite på tyglarna; att melodin ljuder full fart framåt.

Borde öka sannolikheten för att det ska blixtra till i respektive straffområde vid fler tillfällen, och därför känns bortalagets hörnlina på 2,5 något lågt satt. Bwin sticker dessutom ut hakan och betalar 1,80 x smeten för överspelet när konkurrenterna är nere runt 1,65x för samma spel. Oddsdropp att vänta? Mycket möjligt.

Dortmunds motståndare skapar i snitt 2,7 hörnor på Westfalenstadion och Wolfsburg 3,7 framåt på resande fot. Knappast statistik att luta sig mot, men med de rådande förutsättningarna känns det som att de siffrorna ska kunna trissas upp något.

Gasen i botten! Över 2,5 bortahörnor spelas till 1,80x.

Speltips:

Speltips: Wolfsburg över 2,5 hörnor
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 15:30, lördag 30/4
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: