Speltips, Duisburg – Würzburger Kickers 24/5: Full fart framåt!

Spelbloggare Publicerat: 22 May 2016

MSV Duisburg är i en svår sits inför returen mot Würzburger Kickers i kvalet mellan den tyska andra- och tredjedivisionen. 0-2 ska hämtas in – och då kan vi räkna med fina omställningsmöjligheter för Kickers. Mål åt båda håll?

Gästerna med bollinnehavet – värden med chanserna och målen. Så kan man, kortfattat, summera den första fajten mellan dessa två. En solid prestation av Würzburger Kickers, som nu innebär att de har ena foten i Bundesliga 2.

Historien om Kickers är intressant och resan imponerande. 1978 var de senast i andradivisionen och därefter har de till och med varit nere och tampats i amatörfotbollens division 7. Klubben har hämtat andan på nytt; staden andas fotboll.

Duisburg har haft ett mardrömsår och blev räddade från direktnedflyttningen efter en fin slutspurt i serien, men nu ser det oerhört tufft ut. Två mål ska hämtas in och mot ett defensivt stabilt Würzburger kommer det bli tufft – dessutom utan gjort bortamål.

Ytor kommer finnas att operera på

Nu ska Duisburg jaga från matchminut ett; det är av stor betydelse att man får n en relativt tidig balja.

Att pusha upp positionerna är dock farligt eftersom det öppnar upp möjligheterna för Würzburger, som kontrade extremt effektivt och spelade så smart i den första matchen. Om det var hyfsat tillknäppt de inledande 90 minuterna, är känslan att det blir helt tvärtom i de avslutande 90. Förutsättningarna hade förstås varit helt annorlunda om Kickers bara vunnit med uddamålet.

Och det är ett skadeskjutet Duisburg som ska försöka vända på de här siffrorna – ett Duisburg som framförallt hanterar att spela bakåtlutat, en defensiv fotboll. Alltid svårt att ställa om; behöva ändra på konceptet.

Mål tror jag att vi kommer att få se – åt båda håll.

BLGM – ja spelas till 1,97x hos Unibet, vilket kan jämföras med 1,70x för samma spel hos Mybet. Oddsdropp att vänta?

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (200% upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 24/5
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosporttva logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: