Speltips, Dynamo Kiev – Besiktas 6/12: Motivationsfaktorn i fokus

Spelbloggare Publicerat: 5 December 2016

Motivationen är den stora skillnaden inför tisdagens CL-batalj mellan Dynamo Kiev och Besiktas i Ukraina. Vad landar det hela i?

Mellan Benfica, Napoli och Besiktas är det öppet race om slutspelsbiljetterna här i Champions League. De två förstnämnda hittas på åtta pinnar inför deras avslutande matcher och Besiktas på sju.

Extra intressant är det då att turkarna faktiskt är de enda i gruppen, grupp B, som undvikit att torska – men fyra kryss på fem matcher är förstås osunt. De har visat prov på god moral vid upprepande tillfällen, som när 0-3 hämtades in till 3-3 mot Benfica senast, och det är framförallt i slutskedet av matcherna som man presterat.

Ukrainska Dynamo Kiev har varit långtifrån någon slagpåse, utan förlorat flera tajta matcher och fallit mycket på den avtrubbade offensiven. Två kryss och tre förluster har det landat i – och på dessa matcher är facit två snåla mål framåt. Detta innebär att de är klara jumbos och således bara spelar för prestigen.

Det rapporteras om att Dynamo Kiev har hela truppen fit for fight, men rotationsmöjligheterna ska inte viftas bort. Hos Besiktas saknas spelare som Dusko Tosic, Rhodolfo och Caner Erkin.

Gästerna spelas

Dynamo Kiev har inte nått upp i närheten av önskad nivå under årets Champions League och den stora orsaken har varit bristen på offensiv kvalitet; ineffektivitet kombinerat med problem att vaska fram möjligheter överhuvudtaget.

Nu kan vi dessutom vänta oss ett lagom motiverat Dynamo. Om lite mindre än en vecka vankas det match mot toppkonkurrenten och förstaplacerade Shakhtar Donetsk i seriespelet – en match där det är lite sista chansen i jakten på titeln. Blickarna såklart redan på den fajten.

Bristande motivation och möjlig rotation, alltså.

Besiktas har allt att spela för och kan mycket väl behöva vinna för att avancera vidare till slutspelet. Man har visats kapabla och sett klart fräschare ut än väntat.

Hemma-/bortafaktorn spelar absolut in, men när vi får 2,40 x insatsen för den raka tvåan, då kan jag inte hålla fingrarna borta.

Oddset hittas hos bland andra NordicBet, som ni får 1 000 + 400 kronor i välkomstbonus hos via denna länk!

Speltips:

Speltips: Besiktas att vinna, rak tvåa
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (1 000 + 400 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 6/12
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: