Ecuador Brasilien 1 september 2016

Speltips, Ecuador – Brasilien 1/9: Öppen kvalmatch

Vindarna är snäppet varmare över Brasilien efter U23-herrarnas vinst i fotbolls-OS. Nu väntar VM-kvalet för A-truppen och det är ett solitt Ecuador man ställs mot. Kan det bjudas på en skräll, möjligen?

Fiasko, efter fiasko, efter fiasko. Det har varit melodin för de brasilianska fotbollsherrarna de senaste åren, men tack vare att U23-truppen vann OS på hemmaplan blåser plötsligt varmare vindar över landet och framtidstron verkar ha återupplivats. Men ja, kniven sitter alltjämt mot strupen för Brasilien – inte minst här i VM-kvalet.

Den klassiska bolltrillarnationen hittas faktiskt nedanför platserna som leder en vidare i kvalet – de står som sexa av tio möjliga. Resultatraden? 2-3-1. Därtill kommer Brasilien från ett makabert misslyckande i Copa America…

Ecuador har överraskat stort här i kvalet och satt flera stora pjäser ur balans. Andraplatsen parkeras på; detta efter fyra vinster, ett kryss och endast en torsk samt en målskillnad på +5. Så lite som tre plusmål skiljer dem från ledande Uruguay, men å andra sidan – avståndet ner till playoffplatsen är på så lite som tre pinnar och ytterligare en till död mark.

Brasilien nytänt efter OS?

Den här OS-vinsten tror jag kan bli extremt betydelsefull för även A-herrarna. Delvis är det flera spelare som kommer från mästerskapet med en helt annan pondus och vinnarkultur inpräntad i huvudet. Framförallt talar vi om – Neymar.

Barcelonastjärnan har ännu inte hittat nätet i kvalet, på tre försök, men stod för hela fyra baljor i OS. Av största betydelse att han är i form och kan prestera även i landslagströjan.

Normalt ska Brasilien vara den bättre parten av dessa två, även om Ecuador inte ska underskattas. Känslan är dock att de kommer få erkänna färg och prestationerna i Copa America var inte heller speciellt bra – det finns anledning till oro, framförallt efter slutspelsförlusten mot ett mediokert USA.

Nu rapporteras även värden sakna flera spelare, om än inte de mest framstående.

Det här ska vara fifty-fifty i min bok och nu presenteras Brasilien som rätt klara underdogs – vilket innebär att vi får en värdelucka som uppstår åt andra hållet.

Krysset är mitt utgångstecken och därför landar valet av spelobjekt på Brasilien +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – till 1,75 x insatsen hos Titanbet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Brasilien +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 23:00, torsdag 1/9
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 30%
2: 33%
Över 2,5 mål: 45%
Under 2,5 mål: 57%