Elfsborg Djurgården 28 april 2016

Speltips, Elfsborg – Djurgården 28/4: Hörnobjekt spelas till 1,70

Vi riktar hörnfokus på Borås Arena när den kolossala besvikelsen Elfsborg tar emot ett Djurgården med nedåtpekande formkurva. Vi studsar in på ena sidans lina…

Som alltid; tippade i toppen. Det är skrivet i sten att Elfsborg ska vara uppe och fajtas om medaljerna, eller har åtminstone varit så. Nu? Boråsarna har på fem matcher inte spelat in fler än tre pinnar efter vinsten mot Hammarby. Torskar har det blivit mot Häcken, Kalmar, Malmö och AIK. Fanns dock en del tendenser mot de nämnda solnaiterna, i 1-2-nederlaget, senast.

Inte heller råder full frid och fröjd i Djurgården. Efter tre raka vinster och serieledning, har nu två matcher efter varandra förlorats, varav ena var mot lokalkonkurrenten Hammarby, som man också delar arena med. Ett tufft spelschema väntar framöver, under de närmsta veckorna, så det handlar om att inte dippa nu.

Det är lite oklart huruvida Mathias Ranégie kommer kunna medverka efter att ha fått en smäll på ögat mot Malmö. Henning Hauger, Elfsborg, ser ut att få följa ännu en match från sidan med en skadekänning.

Klivit över linan i 5/5

Hörnor och Djurgården – det var en kombination som innebar rejält med polletter för oss på Spelbloggare.se under fjolåret. Vi har även varit inne på samma tema detta år med bra resultat. Varför inte fortsätta?

Stockholmarna attackerar alltid med sina överlappande ytterbackar och satsar hårt på inläggsspelet, vilket ofta bidrar till en stor hörnproduktion. Nu möter man ett IFE som har hönsgård i försvaret – och då ökar möjligheterna till genombrott, chanser och således även hörnsparkar.

Hörnproduktionen i DIF:s matcher har varit: 7, 5, 10, 7, 10. Och ja, då har man mött bland annat Örebro och Malmö borta.

Vad är då deras lina på? Unibet ställer ut den på 4,5. Någon reaktion på DIF:s tydliga anfallsspel och siffrorna ovan verkar inte komma – ännu.

Sen kan vi också nämnda att Elfsborgs motståndare i fyra av fem matcher lyckats kliva över samma lina. Endast Häcken, vilka man mötte i premiären, understeg den.

Djurgården över 4,5 hörnor spelas till 1,70x.

Speltips:

Speltips: Djurgården över 4,5 hörnor
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 28/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 47%
X: 27%
2: 28%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 48%