Speltips, Elfsborg – Gefle 7/5: Proppen ur på Borås Arena

Spelbloggare Publicerat: 6 May 2016

Krisvindarna blåser allt starkare för Gefle. När de besöker form- och hemmastarka Elfsborg på Borås Arena, har vi inte alltför svårt att välja sida på handikappmarknaden.

Efter en hyfsat stark start på spelåret har Gefle fallit ihop totalt. Fyra av de fem senaste matcherna har förlorats, övrig slutade oavgjord, och i de två senaste har man förlorat med tennissiffrorna 1-6 samt 2-6 mot Häcken respektive Blåvitt. Anmärkningsvärda resultat och prestationer.

Dessa nederlag betyder att Gefle sjunkit till nästjumboplatsen efter fem inspelade pinnar på sju matcher och är med det en ovan Falkenberg i botten. Ska Gefle, som alltid tycks fixa kontraktet, få sitt respass ner i Superettan nu?

För Elfsborg pekar formkurvan åt helt andra hållet – katastrofstarten har följts upp med två raka vinster; med 3-0 hemma mot Djurgården och 2-1 borta över Falkenberg. Den sistnämnda trean plockades alltså på naturgräs – när hände det senast?

Glappet till toppen har nu minskat avsevärt för boråsarna som har kammat hem nio poäng på dessa sju matcher. Tre har man upp till trean DIF och ytterligare tre till serieledande IFK Norrköping. Mycket kvar att spela om – ingenting är kört. Guldhoppet lever.

Elfsborg spelas med minushandikapp

De senaste matcherna har Elfsborg sett ut som en het titelkandidat – de har hittat tillbaka med besked.

Detta medan Gefle fallit ihop som ett korthus. Prestationerna som bjudits på i de två senaste fajterna, där målskillnaden är 3-12, har varit under all kritik och med sådana insatser fixas inte kontraktet. Roger Sandbergs manskap utstrålar bottenmaterial.

På Borås Arenas plastmatta är Elfsborg alltid solida; på plast överhuvudtaget får man nog ändå ses som Allsvenskans bästa lag. Det borde finnas mer att hämta ur truppen, men kan man komma upp i närheten av nivån som mot DIF, då ska helt enkelt en klar trea inkasseras.

Klasskillnad ska råda och i rådande formstatus, då talar allt för att Elfsborg vinner det här utan större problem. Gefle har, som nämnt, varit katastrofala på sistone och att de skulle studsa tillbaka nu, i årets kanske tuffaste bortamatch, det känns inte speciellt troligt.

Elfsborg -1,5 mål (asian handicap) – spel in vid hemmavinst med minst två baljor – synas till 1,90 x polletterna hos Bet365. Värde minst fem punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Elfsborg -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 7/5
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: