6 juli 2017 Prishtina IFK Norrköping

Speltips, Elfsborg – IFK Norrköping 26/10: Tar de chansen?

Sista chansen. IFK Norrköping måste vinna över tabellfemman Elfsborg på mardrömsplatsen Borås Arena för att titelhoppet ska leva vidare. Kan de plocka deras första seger där någonsin? 

Trematchersförlustsviten bröts för Norrköping senast, efter att ha vänt 0-1 till 2-1 hemma mot tokjumbon Falkenberg. Detta innebär att titelhoppet fortfarande lever; när tre matcher återstår av serien skiljer fyra pinnar upp till ledande Malmö.

Men om hoppet ska leva även efter den här fajten, måste man upp i nivå. 2-1 är inte ett speciellt meriterande resultat i en hemmamatch mot FFF i rådande form och av prestationen fanns klart mer att önska.

Elfsborg har haft ett mediokert spelår, men steppat upp på senare tid och står just nu på femteplatsen. Hela fem pinnar upp till Blåvitt, som är fyra och således eventuellt får spela i Europa, och chansen att peta ner dem därifrån finns alltså fortfarande, men den är försvinnande liten. God prestation nu senast när Hammarby plockades ner med 4-2 på Tele2 Arena. Första halvlek var eventuellt den bästa på hela spelåret.

Skrälltvåan testas

Trots Elfsborgs fantastiska första 45 minuter mot Hammarby senast och deras hemmastyrka, får jag känsla för Norrköping här – åtminstone till de 3,00 x såsen som dukas ut av Bet365. Värdesiffror? Absolut.

Boråsarna har varit bra de senaste veckorna, men tenderar annars att vara svajiga och har inte alltför mycket att spela för nu när vi kliver in i den absoluta slutspurten.

Generellt är Norrköping rätt jämna i prestationerna på hemma- kontra bortaplan. Senaste bortafajten, på Friends Arena, slutade dock i en förnedrande 0-6-förlust mot AIK. Kan bara bli bättre nu och den plockade trean över Falkenberg lär ha stärkt spelarna, även om det var sisådär med prestationen.

Två av Elfsborgs målskyttar mot Hammarby senast, i Simon Lundevall och Per Frick, är avstängda här och det är två stora avbräck. Framförallt den förstnämndas frånvaro kommer märkas av.

Att IFK dessutom spelar och trivs bäst på plast minskar betydelsen av hemma-/bortafaktorn. Har 7-3-3 på resande fot, vilket kan jämföras med Elfsborgs 7-4-2 hemma. Oerhört liten skillnad. Nu har Borås Arena varit lite en av mardrömsplats för IFK de senaste åren – men alltför stor vikt ska inte läggas vid det.

Det är sista chansen för IFK och vi tror att de kommer steppa upp från de senaste matcherna och ser värde i den raka tvåan. 3,00 x insatsen får vi alltså för den och det dukas ut av Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping vinner, rak tvåa
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 26/10
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 39%
X: 27%
2: 33%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 38%