Speltips, Elfsborg – J-Södra 22/5: Vi dubblar insatsen!

Spelbloggare Publicerat: 21 May 2016

Trots ett litet oddsdropp hittar vi fortfarande stort värde från Borås Arena, dit Elfsborg välkomnar J-Södra under söndagseftermiddagen. Siktet är inställt på att dubbla insatsen!

Back on track. 1-0-4 var Elfsborgs facit efter de inledande allsvenska matcherna, men därefter har boråsarna hittat rätt. Fyra av de fem senaste fajterna har vunnits, medan övrig borta mot Örebro förlorades efter ett insläppt mål i den femte stopptidsminuten, och nu innehas femteplatsen och press kan sättas på toppen vid händelse av en trea.

Den enastående starten från J-Södra har nu skiftat över i sex raka matcher utan vinst, fyra kryss och två förluster. Lite samma historia som ofta upprepas för nykomlingar, i alla fall de som studsar uppåt i seriesystemen, med flera skrällar i starten innan de faller ihop i normal standard. Spelmässigt ser det fortfarande helt okej ut och 13 pinnar på tio matcher ska man vara stolta över. Välförtjänt!

Urstarka på Borås Arena

Hemma på Borås Arenas plastmatta är Elfsborg alltid svåra att handskas med. Underlaget passar deras passningsorienterade anfallsspel galant och mot ett lite mer brunkaranpassat J-Södra borde en stabil trea lura runt hörnet.

Formen är ypperlig för Elfsborg och i veckan stod de för en fenomenal prestation när 0-1 vändes till 3-1 borta mot Sundsvall. Alla tre målen kom under de avslutande 30 minuterna – det är således med positiva, färska minnen de kommer hit.

J-Södra är alltid svårspelade, men har tappat deras fina form och föll hårt borta mot Häcken senast. 1-3 skrevs förlustsiffrorna – var de i underkant? Hur som helst; klasskillnad, och nu höjs nivån ännu ett snäpp.

På det kommer J-Södra till spel utan Daryl Smylie, som är en av de viktigaste pjäserna i laget. Värden saknar Lasse Nilsson på topp, men Per Frick är en fullgod ersättare.

Det är sällan Elfsborg sviker på Borås Arena; de har vunnit tre av fyra matcher där under det allsvenska spelåret – alla med minst två baljor. Statistik som stärks ytterligare?

Elfsborg -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid uddamålsvinst för boråsarna – spelas till 2,02x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Elfsborg -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 22/5
TV:  cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: