9 oktober 2017 Island Kosovo

Speltips, England – Island 27/6: Hörnpolletter investeras på nytt

Även i kvällens EM-åttondelsfinal, med start 21:00, testar vi hörnlyckan – England mot Island. Är en ”hörnkross” att vänta, eller kan Island bjuda på spelmässigt motstånd?

Stundtals briljanta, stundtals inte alls i normal nivå. En vinst och två oavgjorda vart det – med Wales, Slovakien och Ryssland som motståndare – och trots att den där trean kom mot just de förstnämnda, hamnade de ovanför England i gruppspelet. Kan mycket väl ha tärt en del på moralen, att hamna under en av de största rivalerna, alltid kallad ”lillebror”.

Historien om Island kan ni med all sannolikhet vid det här laget. Den lilla blåbärsnationen, med 300 000 invånare, har charmat en hel fotbollsvärld. De var suveräna i kvalet, kom exempelvis före Holland där, och väl i mästerskapet spåddes de få stora problem – men det blev en andraplats, före Österrike och Portugal samt under Ungern. En vinst och två kryss, precis som för England.

Över dubbelt är bra betalt

Hur matchen kommer utvecklas är rätt enkelt att förutspå – Island ska, som alltid när nivån på motståndet höjs, ställa upp försvarsbussen och kan säkert ha så lite som runt 35% i bollinnehav – inte dem emot. Island är som bäst när de får fokusera på försvarsspelet och kontra effektivt.

Detta talar för en – ”hörnkross”, som nämnt.

Hittills har Island förlorat ”hörnmatcherna” med 2-11, 3-5 och 3-7. Enda matchen man höll hyfsat jämnt strå var mot ett inte alltför stjärnspäckat Ungern. Annorlunda typ av matchbild att vänta nu, förstås.

England är en hörnmaskin; har starka kantspelare och attackerar mer än gärna via flankerna. Flest hörnor har skapats i samtliga tre bataljer; med 6-4, 9-3, 11-0. Klart mindre namnstarkt motstånd, som dessutom trivs bäst i försvarsposition, nu.

England -4,5 hörnor (asian handicap) – spelet sitter om England skapar minst fem fler än Island – spelas till 2,05 x polletterna hos Bet365.

Speltips:

Speltips: England -4,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 27/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 64%
X: 26%
2: 11%
Över 2,5 mål: 37%
Under 2,5 mål: 67%